Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky uudistuu – uudet tilat ja toimintamalli

Yli viisi vuotisen toimintansa aikana perhekuntoutusyksikkömme Tyrsky on ehtinyt auttamaan jo 60 perhettä. Perheiden yksilölliset tarpeet, heidän osallisuutensa kuntoutuksen kaikissa vaiheissa sekä yhteistoiminta ovat aina toimintamme ytimessä. Tästä huolta pitää moniammatillinen henkilöstömme, jonka laajakirjoinen osaaminen ulottuu niin neuropsykiatriaan, pari-, perhe- ja toimintaterapiaan kuin monikulttuuriseen ja yhteisölliseen työskentelyyn.

Uusissa tiloissa perhekohtaiset huoneet vaihtuvat omiin asuntoihin

Kesäkuun alussa tapahtuu; Tyrsky muuttaa väistötiloista Vantaalta vastavalmistuneeseen rivitaloyhtiöön Espooseen. Uusissa tiloissa jokaisella neljällä perheellä on omat kuntoutusasunnot keittiöineen. Viihtyisä yhteisötila toimii koko porukan yhteisenä olohuoneena ja sen yhteydessä on myös henkilöstön tilat. Piha-alueelta löytyy tilaa niin aikuisille kuin lapsillekin puuhasteluun ja leikkeihin.

Uudessa asumismuodossa perheet pääsevät itsenäisemmin opettelemaan arkea ja jokainen perhe vastaa itse ruoanlaitosta, pyykkihuollosta ja asunnoidensa siisteydestä. Henkilöstömme on läsnä ympärivuorokautisesti ja antaa vahvan tukensa perheille aina tarvittaessa. Lapsiperheiden arkea, heidän keskinäisiä roolejaan ja tapaa toimia perheenä vahvistetaan tapaamalla heitä useita kertoja päivässä. Erilaiset yhteisölliset aktiviteetit kuten lasten ja vanhempien ryhmät sekä yhteisökokoukset säilyvät nykyisellään ja koko kuntoutusväen yhteiset aamun sohvahetket, ruokailut ja retket ovat edelleen olennainen osa yhteisön arkea.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan Tyrskyn perhekuntoutuksesta lisää, ota yhteyttä!

Elina Peltoniemi, tiimivastaava
☎ 040 825 5997
elina.peltoniemi@pelastakaalapset.fi
Sami Köykkä, yksikön johtaja
☎ 050 433 1380
sami.koykka@pelastakaalapset.fi

Kuvat 1-2: Tyrskyn toiminta siirtyy Espooseen keväällä 2022 valmistuneeseen rivitaloyhtiöön, josta Pelastakaa Lasten käytössä on viisi huoneistoa.

Kuvat 3-7: Tyrskyn toiminta siirtyy Espooseen keväällä 2022 valmistuneeseen rivitaloyhtiöön, josta Pelastakaa Lasten käytössä on viisi huoneistoa.