Pelastakaa Lasten joulukeräys herätti hyvän tahdon –  ihmisten auttamishalu näkynyt koko koronakriisin ajan 

Kotimaan lasten ja nuorten ahdinko sai suomalaiset liikkeelle tänäkin jouluna. Koronakriisin pitkittyessä yhä useampi lapsi ja nuori tarvitsee tukea. Pelastakaa Lasten Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys osoitti suomalaisten kantavan huolta lasten hyvinvoinnista.

Yksityishenkilöt ja yritykset lahjoittivat yhteensä yli 2,3 miljoonaa euroa kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten tukemiseen.

”Näillä lahjoituksilla on suora vaikutus siihen, missä laajuudessa pystymme tarjoamaan lapsille ja perheille tukea tänä vuonna. Tavoitteemme on kohdata ja tukea vähintään 45 000 lasta kotimaassa tämän vuoden aikana”, lahjoitusten merkitystä kuvaa Sanna Kuusisto, Pelastakaa Lasten viestintä- varainhankintajohtaja.

Pitkittynyt koronakriisi on lisännyt lasten ja perheiden ahdinkoa monella tavalla. Epävarma tulevaisuus, perheiden taloudelliset haasteet ja rajalliset mahdollisuudet tavata ystäviä ja läheisiä vaikuttavat lapsiin monella tasolla. Pelastakaa Lasten asiantuntijat arvioivat, että koronakriisin vaikutukset ovat osittain vielä piilossa ja näkyvät vasta vuosien saatossa.

Kriisi näkyy myös haluna auttaa. Suomalaiset ovat paitsi lahjoittaneet joulukeräykseen sankoin joukoin, myös lähteneet tukemaan lapsia ryhtymällä entistä aktiivisemmin vapaaehtoisiksi. Kuusiston mukaan Pelastakaa Lasten kaltaiselle kansalaisjärjestölle ihmisten ja yritysten osallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

”Suomalaisten auttamisen halu on näkynyt koko koronakriisin ajan, eikä viime vuosi ollut poikkeus. Lahjoittajilla ja vapaaehtoisilla on erittäin keskeinen rooli koko toiminnassamme. Heidän avullaan saavutamme lasten elämään konkreettisia, merkittäviä vaikutuksia, jotka voivat muuttaa lapsen koko loppuelämän suunnan. Olemme äärimmäisen kiitollisia tuesta, jota olemme saaneet niin yksityisiltä ihmisiltä kuin yrityksiltä.”

Lahjoitusten turvin Pelastakaa Lapset muun muassa jakaa vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille harrastus- ja oppimateriaalitukea, tarjoaa nuorille matalan kynnyksen keskustelutukea verkossa ja järjestää lapsille sekä nuorille sporttikummeja, tukiperheitä ja tukihenkilöitä.

Koronakriisi on koetellut erittäin vahvasti myös maailman hauraimpia valtioita. Joulukeräyksessä järjestön kansainväliseen työhön kohdennetut varat käytetään järjestön kehitysyhteistyöhön ja humanitaariseen työhön. Näillä toimilla muun muassa varmistetaan lasten eloonjäänti parantamalla puhtaan veden, ravitsemuksen ja terveydenhuollon saatavuutta ja ehkäisemällä koronaviruksen leviämistä sekä autetaan lapset takaisin koulutuksen pariin.

Vain elämää -hyväntekeväisyysjakso herätti suomalaiset auttamisen tärkeyteen

Pelastakaa Lapset oli mukana Vain elämää -hyväntekeväisyysjaksossa, jonka ensiesitys nähtiin Nelosella 3. joulukuuta 2021.

Ohjelman ensiesityksen ja uusintojen myötä lähes 2000 ihmistä ilmoittautui mukaan järjestön pitkäjänteiseksi kuukausilahjoittajaksi ja satoja uusia vapaaehtoisia liittyi työhön.

Vain elämää -artistit Tuure Kilpeläinen, Arttu Wiskari, ABREU, Jukka Poika, Suvi Teräsniska, Pyhimys, Chisu ja Anssi Kela toimivat Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräyksen lähettiläinä ja kävivät tutustumassa Pelastakaa Lasten työhön eri puolilla Suomea.

”Jälleen kerran pystyimme tällä yhteistyöllä Vain elämää -tuotannon ja Nelosen kanssa tuomaan Pelastakaa Lasten työn suomalaisten olohuoneisiin. Oli ilahduttavaa nähdä, kuinka suureella sydämellä artistit olivat mukana kuvaamassa avun tarvetta ja avun antamisen merkitystä. Tämän yhteistyön kautta saadut lahjoitukset muuttavat lukemattomien lasten elämää paremmaksi”, kiittää Kuusisto.