Pelastakaa Lapset osallistui ensimmäiseen virtuaaliseen Maailma kylässä -festivaaliin!

Viime viikonloppuna 29.-30.5.2021 järjestettiin Suomessa ensimmäistä kertaa historiassa virtuaalinen Maailma kylässä -festivaali. Festivaalin teemana oli ”kestävä tulevaisuus”. Tätä tärkeää teemaa oli mukana pohtimassa yli 60 järjestöä sekä suuri joukko esiintyjiä, puhujia ja aktivisteja niin Suomesta kuin ulkomailta. Festivaalin koko ohjelma on vapaasti katsottavissa 4.6.2021 asti osoitteessa www.maailmakylassa.fi

Pelastakaa Lapset osallistui festivaaleille tuomalla esiin lasten oikeuksia ja haasteita maailmalla: miten rakennamme kestävän tulevaisuuden kaikille lapsille globaalien konfliktien, pandemian ja ilmastokriisin uhatessa turvallisuutta ja onnellista lapsuutta.

Pelastakaa lasten virtuaalisella ständillä vierailijat tutustuivat järjestömme kansainväliseen ohjelmaan ja niihin keinoihin, joilla autamme yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa lasten oikeuksien toteutumista maailmalla.

– Me Pelastakaa Lapsissa teemme töitä peräänantamattomasti mahdollistaaksemme lasten oikeuksien toteutumisen ympäri maailman. Osallistuminen Maailma kylässä -festivaaleille on upea mahdollisuus jakaa tietoa näiden tavoitteiden edistämiseksi ja olla osana järjestöjen ja toimijoiden verkostoa, joka työskentelee kestävämmän ja turvallisemman tulevaisuuden eteen niin Suomessa kuin maailmalla, kertoo Pelastakaa Lasten kansainvälisen vaikuttamistyön erityisasiantuntija Emmi Pakkala.

Pelastakaa Lasten virtuaalisella ständillä on mahdollista tutustua tarkemmin kansainväliseen työhömme vaikuttamistyön asiantuntija Emmi Pakkalan ja yritysyhteistyöpäällikkö Camilla Ekholmin haastattelun merkeissä. Pakkala ja Ekholm kertovat, millä keinoin Pelastakaa Lapset auttaa konkreettisesti vuosittain noin 40 miljoonaa lasta maailmalla panostamalla muun muassa koulutukseen, köyhyyden vähentämiseen sosiaaliturvan avulla sekä lasten turvallisuuteen kaikkein äärimmäisen hädän keskellä.

Maailma kylässä -festivaaleilla esiintyi artisteja ja puhujia ympäri maailmaa. Puhujina festivaaleilla oli mm. presidentti Tarja Halonen ja YK:n entinen erityisraportoija Maina Kiai, jotka puhuivat ihmisoikeuksien tulevaisuudesta ja kestävästä kehityksestä pandemian jälkeisessä maailmassa.

Koko festivaaliohjelma on katsottavissa ilmaiseksi 4.6. asti ja osallistuminen vaatii ainoastaan sisäänkirjautumisen – vielä ehtii osallistumaan Suomen kansainvälisimmille festivaaleille!