Pelastakaa Lapset lähettää kaksi miljoonaa euroa Ukrainan konfliktista kärsivien lasten auttamiseen

Pelastakaa Lasten hätäapukeräys Ukrainan konfliktista kärsivien lasten hyväksi on saanut yksityiset lahjoittajat, yritykset ja yhteisöt liikkeelle. Järjestön Ukrainassa sekä lähialueen maissa tehtävän avustustyön mahdollistamiseksi lähetetään nyt kaksi miljoonaa euroa. Avun tarve on valtava ja kasvaa päivä päivältä, joten hätäapukeräys jatkuu.

– Suomalaiset ovat ottaneet ennenäkemättömällä tavalla asiakseen tukea Ukrainan konfliktista kärsiviä lapsia ja heidän perheitään. Tilanne on järkyttävä ja jokaisen panos on nyt äärimmäisen tärkeä. Haluan välittää lämpimät kiitokset jokaiselle lahjoittajalle, sanoo Pelastakaa Lasten viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto.

– Tilanne Ukrainassa on täysin hallitsematon. Kahdeksan ihmistä, mukaan lukien äiti ja hänen kaksi lastaan kuoli eilen tulituksessa paetessaan Irpinin kaupungista Kiovan lähellä, toteaa Kuusisto.

Pelastakaa Lapset on toiminut Ukrainassa vuodesta 2014 lähtien toimittaen elämää pelastavaa humanitaarista apua lapsille ja heidän perheilleen. Järjestö on edistänyt lasten pääsyä koulutukseen, sekä jakanut perheille välttämättömiä tarvikkeita, kuten peittoja, lämpimiä vaatteita ja hygieniapakkauksia. Raha-avustusten turvin perheet voivat huolehtia perustarpeistaan.

Järjestön avustustyöntekijät jatkavat työtään lasten ja perheiden parissa siellä, missä tämä on mahdollista. Myös järjestön paikalliset yhteistyökumppanit Ukrainassa jatkavat äärimmäisen vaikeissa olosuhteissa työtään. Lähialueen maissa kuten Romaniassa Pelastakaa Lapset auttaa konfliktia paenneita lapsia ja perheitä muun muassa varmistaen, että he saavat ruokaa, vettä sekä psykososiaalista tukea.

Tällä hetkellä järjestön tavoitteena on tukea 3,5 miljoonaa Ukrainan kriisistä kärsivää lasta ja heidän perheitään.

Pelastakaa Lasten hätäapukeräys Ukrainan konfliktista kärsivien lasten hyväksi