Millaista on olla asiakkaana Tyrskyssä?

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn uusien toimitilojen myötä uudistettiin myös toimintamalli, jossa yhteisöllisyys yhdistyy itsenäiseen toimintaan. Miten asiakasperheet ovat kokeneet uuden arjen Tyrskyssä ja miten arki on muuttunut kuntoutusjakson jälkeen? Tätä halusimme kysyä asiakasperheeltä:

Miten teidät otettiin vastaan?

Oikein hyvin alusta lähtien. Ensi tapaamisesta lähtien ollut tervetullut olo.

Miten työntekijät ovat ottaneet lapset huomioon?

Hyvin. Lapsille on omaa tekemistä ja on otettu huomioon myös lasten omat persoonallisuudet ja mielenkiinnon kohteet.

Miten olet kokenut yhteisöllisyyden ja yhteisen tekemisen?

Olen kokenut hyvänä. Oma tukiverkosto on aika olematon täällä, joten on ollut kiva käydä retkellä ulkona tai syödä yhdessä isommalla porukalla. Joskus mietitään omassa arjessa, että esimerkiksi retkien tekeminen olisi mukavaa, mutta kynnys lähtemiseen on suuri. Nyt Tyrskyn retkien myötä kynnys on pienentynyt, kun tietää enemmän paikkoja ja käytännön asioita.

Mitä haluaisit kertoa perheille, jotka miettivät kuntoutukseen tuloa?

Se on hyvä mahdollisuus muuttaa asioita ohjaajien tuella, kuitenkin niin, että arki pysyy aika samanlaisena. Ainakin meidän tapauksessa on ollut näin, eikä arki ole hirveästi muuttunut. Ainakin me olemme tykänneet siitä, että on oma asunto, mutta tukea on kuitenkin lähellä.

Miten olet kokenut työskentelyn Tyrskyssä?

On ollut hyödyllistä. Välillä raskastakin ja etenkin alussa aikataulu on tuntunut raskaalta. Ohjaajat ovat erilaisia ja ohjaajilla on oman koulutuksen myötä erilainen tapa työskennellä ja heidän osaamistaan voi hyödyntää.

Mitkä asiat perheessä ovat muuttuneet kuntoutuksen aikana?

Ymmärrys siitä, että viikkosuunnitelman tekeminen on tärkeää arjen toimivuuden kannalta ja sitten se, että kaikkien pitää jollain tavalla osallistua esimerkiksi kotitöiden tekemiseen, jotta arki toimii. Vielä ei olla maalissa, mutta ymmärrys on tullut ja tämän harjoittelua jatketaan kotona.

Mikä oli parasta kuntoutuksen aikana?

Liittyy siihen yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen.


Tyrskyn toiminnasta voi lukea lisää täältä.