Koulutusta lapsille Sudanissa

Lukemattomat lapset tarvitsevat Sudanissa tukea koulunkäyntinsä turvaamiseksi. Lahjoittajiemme sekä Euroopan uninoin tuella annamme lapsille mahdollisuuksia oppimiseen

Sudanissa yhä useamman lapsen pääsy laadukkaaseen ja inklusiiviseen koulutukseen on vaarantunut konfliktien, äärimmäisten sääilmiöiden ja koronakriisin yhteisvaikutuksena. Koulua käymättömien lasten osuus on erityisen korkea alueilla, jossa lasten koulunkäyntiä uhkaa samanaikaisesti usea tekijä.

Tyttöjä Pelastakaa Lasten tukemassa koulussa. Kuva Pelastakaa Lapset

Euroopan unionin sekä lahjoittajiemme tuella olemme käynnistäneet uuden hankkeen, jolla edistetään lasten koulunkäyntiä sekä muita mahdollisuuksia oppimiseen. Kaksi vuotta kestävä hanke toteutetaan yhdessä Norjan Pakolaisneuvoston kanssa. Pelastakaa Lasten toiminta-alueilla Länsi-Darfurissa sekä Sinisen Niiloin osavaltiossa pyritän tavoittamaan noin 15 000 hyödynsaajaa. Heidän joukossaan on koulua käymättömiä lapsia, konfliktien vuoksi asuinsijoiltaan siirtymään joutuneita lapsia ja heidän vanhempiaan sekä opettajia.

Osana toimintaa vahvistetaan myös lasten suojelua ja henkistä hyvinvointia, koska etenkin kriisitilanteessa lapset ovat suurimmassa vaarassa joutua väkivallan, huonon kohtelun tai hyväksikäytön kohteiksi.

Tällä hetkellä on edelleen käynnissä vastaava EU:n tukema hanke, jota toteutetaan Keski- ja Länsi-Darfurissa sekä Etelä-Kordofanin osavaltioissa. Viime vuonna tämän hankkeen piirissä oli yli 50 000 lasta.