Usein kysyttyä <br> kuukausilahjoittamisesta

Usein kysyttyä
kuukausilahjoittamisesta

Mitä lahjoituksellani tehdään?
Tuellasi autamme kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia kotimaassa ja maailmalla. Meillä on 100 vuoden kokemus lasten auttamisesta ja ohjaamme apusi luotettavasti perille.

Lue lisää siitä, miten autamme lapsia sinun tuellasi täältä.

Tule kuukausilahjoittajaksi

Meneekö apu perille?
Vuosittain apumme tavoittaa kymmeniä miljoonia lapsia maailmalla ja noin 50 000 lasta kotimaassa.

Avun perille meno varmistetaan monella tavalla. Kansainvälisessä avustustyössä meillä on luotettavat paikalliset kumppanit, joiden kanssa teemme työtä, ja suomalaiset työntekijämme käyvät säännöllisesti alueella seuraamassa työtä. Sisäisen seurannan lisäksi meillä on Ernst & Youngin tilintarkastajat Suomessa ja tilintarkastajia toimimaissa. Varojen käyttöä valvoo myös Suomen ulkoasiainministeriö ja rahankeräyslupaviranomainen, eli poliisihallitus.

Lahjoituksesi tavoittaa avun tarvitsijat tehokkaasti: vuonna 2021 rahankeräyskulumme olivat 18,9 %. Rahankeräyskuluilla katetaan rahankeräysten toteuttamisesta, tiedottamisesta ja muusta lahjoittajahankinnasta aiheutuvat suorat kulut. Lue lisää taloudestamme täältä.

Tule kuukausilahjoittajaksi

Mistä saan tietoa siitä mitä lahjoituksellani tehdään?
Kuukausilahjoittajana saat meiltä:

  • lahjoittajalehden kaksi kertaa vuodessa,
  • säännöllisesti sähköposteja, joissa kerromme työmme tuloksista niin kotimaassa kuin maailmalla.

Muistathan myös seurata meitä Facebookissa, jossa jaamme ajankohtaista tietoa toiminnastamme.

Miten teen muutoksia kuukausilahjoitukseeni?
Voit ilmoittaa kaikki lahjoitustasi koskevat muutokset joko puhelimitse numeroon 050 439 7259 tai sähköpostitse osoitteeseen lahjoittajapalvelu@pelastakaalapset.fi. Lahjoittajapalvelu palvelee puhelimitse arkisin kello 9-15 välisenä aikana.

Miten toimin kun pankkitilini vaihtuu?
Muistathan ilmoittaa Pelastakaa Lapsille jos pankkiyhteystietosi muuttuvat. Suoramaksuasiakkaana voit hoitaa pankinvaihdoksen tilaamalla meiltä uuden toimeksiantolomakkeen, jonka voit palauttaa meille maksutta vastauskuoressa.

Mikäli sinulla on e-laskusopimus Pelastakaa Lapsille, voit itse tehdä e-laskutussopimuksen uuden pankkisi verkkopankissa. Otathan yhteyttä lahjoittajapalveluun niin neuvomme sinua e-laskun käynnistämisessä.

Miten Pelastakaa Lapset rahoittaa toimintansa?
Toimintaamme rahoitetaan mm. STEA:n, ministeriöiden ja Euroopan Unionin tuella sekä kuntien palvelutoiminnan tuotoilla. Toimintamme on kuitenkin hyvin riippuvaista yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoituksista. Erityisesti kuukausilahjoittajillamme on tärkeä rooli lasten auttamisessa, sillä he takaavat avun pitkäjänteisyyden.

Lue lisää taloudestamme täältä.

Tule kuukausilahjoittajaksi