Image Wear ja Pelastakaa Lapset aloittavat yhteistyön – tukea lapsille Intiassa ja kotimaassa

Työasujen ja työvaatteiden valmistamiseen erikoistunut Image Wear aloittaa yhteistyön Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Yrityksen 10 000 euron lahjoituksella tuetaan lapsia Intiassa ja Suomessa.

Jo vuosien ajan Pelastakaa Lapset on tehnyt töitä Intian Dungarpurissa lasten hyväksi. Dungarpur kuuluu Rajasthanin osavaltion vähiten kehittyneisiin alueisiin, jossa lasten oikeudet eivät monilta osin toteudu. Esimerkiksi lapsikuolleisuus- ja aliravitsemusluvut ovat Dungarpurissa korkeammat kuin Intiassa keskimäärin.

Avun tarve jo valmiiksi heikossa asemassa olevilla alueilla on kasvanut entisestään koronakriisin myötä. Tilanne Intiassa on kaoottinen, terveydenhuolto on äärimmäisen paineen alla eikä ihmisillä ole pääsyä peruspalveluihin. Moni lapsi menettää huoltajansa, ja moni lapsi jää koulutuksen ulkopuolelle. Köyhyys syvenee ja kaikkein vaikeimmassa asemassa olevien perheiden ahdinko pahenee entisestään.

Pelastakaa Lasten pitkäjänteinen työ Dungarpurissa on koronakriisin myötä entistä tärkeämpää. Image Wearin lahjoitus käytetään Dungarpurissa sosiaaliturvan ja muiden lapsiperheille kriittisten palveluiden parantamiseen sekä turvaamaan kaikkein köyhimpien lasten pääsy terveydenhuollon ja koulutuksen piiriin.

”Haluamme tukea toimintaa Intiassa, jossa meillä on valmistusyhteistyökumppaneita. Vaikka he eivät toimikaan juuri Rajasthanin alueella, olemme heidän kauttaan hyvin perillä koronan vaikutuksista Intiassa. Pelastakaa Lapset ry on meille tuttu kumppani ja voimme näin varmistua avun perillemenosta. Korona on vaikuttanut myös suomalaisten lasten elämään monin eri tavoin, ja siksi osa lahjoituksista ohjataan tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia Suomessa”, sanoo Kati Tukiainen, Image Wearin vastuullisuusjohtaja.

Image Wear tukee lapsia myös Suomessa

Image Wear on ollut tärkeä tuki Suomessa lasten ja perheiden hyväksi – ja jatkaa kotimaan syrjäytymisvaarassa olevien ja vähävaraisten lasten ja nuorten tukemista.

”Image Wearin tuki on jo vuosia ollut tärkeää kotimaan lasten ja perheiden hyväksi tehtävälle työllemme. Olemme kiitollisia, että pitkäaikainen tukijamme Image Wear laajentaa tukeaan myös kaikkein haavoittavimmassa asemassa eläville lapsille Intiassa. Suuret kiitokset avusta”, sanoo yritysyhteistyön tiiminvetäjä Heli Le Pelastakaa Lapsilta.

Lahjoituksen tuella voidaan kotimaassa jatkaa ja tarjota muun muassa oppimateriaali- ja harrastustukea vähävaraisten perheiden lapsille sekä antaa keskustelutukea nuorille verkossa.

Image Wear on Suomen johtava ja euroopanlaajuisesti merkittävä työvaatetoimittaja. Image Wear -konserniin kuuluvat Tampereella sijaitseva emoyhtiö Image Wear Oy ja Virossa toimivat tytäryhtiöt Image Wear AS ja Topper Balti OÜ. Vuonna 1959 perustettu suomalainen perheyritys työllistää 138 ihmistä Suomessa ja 156 Virossa. Yritysten yhteen laskettu liikevaihto oli viime vuonna 25 M€.