HalpaHalli ja tavarantoimittajat tukemaan lasten harrastustoimintaa Pelastakaa Lapset ry:n kanssa – ”Inflaation takia asia on erityisen ajankohtainen.”

HalpaHalli toteuttaa yhdessä tavarantoimittajiensa ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa varainhankintakampanjan lasten harrastustoiminnan tukemiseksi. Kampanjaan osallistuvat Airam, Berner, Unilever sekä Varta useilla tuotteilla.

Pienituloisia perheitä on kaikista lapsiperheistä Suomessa noin 12 %. Näissä perheissä elää yli 121 000 lasta (Tilastokeskus 2021). Näissä perheissä joudutaan tinkimään vapaa-ajan menoista, kun rahat eivät riitä kunnolla edes ruokaan, asumiseen ja laskuihin. Tiukka taloudellinen tilanne heikentää lasten hyvinvointia. Lasten vapaa-ajan köyhyys tuli esille Pelastakaa Lasten Lapsen ääni 2022 -kyselyssä, sillä 23 % pienituloisten perheiden lapsista oli joutunut lopettamaan harrastuksensa.

Kampanja alkaa tänä vuonna kesäkuussa ja jatkuu aina loppuvuoteen saakka. HalpaHallin asiakkaat voivat osallistua siihen ostamalla kampanjassa mukana olevia tavarantoimittajien sekä HalpaHallin oman merkin Hyvän Arjen valittuja tuotteita. Jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan osa suoraan Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Ohjelmasta tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiinsa on uhattuna ja tai joilla on haasteita kattaa oppimateriaalikustannuksia perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi. Ohjelman kautta jaetaan lisäksi mentorointiapua sekä ruokalahjakortteja.

HalpaHallin arvopohjassa on sen yli 50-vuotisessa historiassa korostunut perheiden hyvinvointi ja paikallisuus. – Pelastakaa Lapset ry on HalpaHallille luonteva ja tuttu yhteistyökumppani, joka toimii myös paikallisesti. Tänä vuonna halusimme tukea nimenomaan lasten ja nuorten harrastustoimintaa. Harrastukset ovat tärkeä osa lasten ja nuorten hyvinvointia, mutta harrastusmahdollisuudet ovat epätasa-arvoiset. Inflaation takia asia on erityisen ajankohtainen, eikä harrastaminen ole kaikille mahdollista. Tähän asiaan haluamme kaikki yhdessä vaikuttaa, toteaa HalpaHallin toimitusjohtaja Janne Ylinen.

– Vapaa-aika ystävien kanssa ja sosiaaliset suhteet sekä harrastuksen tuomat onnistumisen kokemukset vahvistavat lapsen kasvua ja kehitystä. Eväitä Elämälle -ohjelman tavoitteena on edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Ohjelmaa toteutetaan valtakunnallisesti noin 60 paikkakunnalla ja se rahoitetaan täysin lahjoitusvaroin. Erityisesti harrastustuen tarve on inflaation myötä kasvanut. Olemme todella kiitollisia ja iloisia HalpaHallille tästä pitkäaikaisesta ja merkittävästä yhteistyöstä lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Ostamalla hyvää -kampanjasta kerrotaan HalpaHallin myymälöissä, kuvastoissa, verkkosivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa. HalpaHalli jatkaa yhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa myös ensi vuonna.

Tutustu Eväitä Elämälle 2022 -raporttiin »

Oletko kiinnostunut yhteistyömahdollisuuksista?
Ota yhteyttä yritysyhteistyön tiiminvetäjään Johanna Mäkelään johanna.makela@pelastakaalapset.fi