Globe Hopen Valoa Ukrainalle -yhteistyö jatkuu

Globe Hopen suunnitteleman Valoa Ukrainalle -kangaskassin myyntikampanja jatkuu. Tuotot ohjataan Pelastakaa Lapset ry:n työhön Ukrainan lasten auttamiseksi. Tähän mennessä kampanjan avulla on kerätty 20 000 euroa Ukrainan sodasta kärsineiden auttamiseksi.

Yhteistyössä materiaalitoimittajien ja ompelijoiden kanssa viime vuonna syntyneen sinikeltaisen kassin avulla voidaan ohjata apua Ukrainaan, mutta myös osoittaa tukea ukrainalaisille.

– Ukrainan sota ja ukrainalaisten hätä puhuttelee meitä kaikkia. Viime vuonna heti sodan puhkeamisen jälkeen me Globe Hopella pohdimme olisiko jotain, mitä voisimme tehdä omalta osaltamme auttaaksemme Ukrainaa kriisin keskellä, kertoo Globe Hopen perustaja Seija Lukkala.

Globe Hopen suunnittelema kangaskassi Ukrainan lipun väreissä on nimeltään Valoa Ukrainalle, ”VALO”-nimisen kassimallin mukaan. Kassin materiaalina on käytetty lahjoituskankaina saatuja erilaisia työvaatekankaita. Kassi on kevyt ja helppo kantaa mukana. Näin jokainen, joka haluaa olla mukana tukemassa kriisin keskelle joutuneita, voi edelleen osoittaa solidaarisuuttaan ukrainalaisia kohtaan kantamalla mukanaan kassia Ukrainan lipun väreissä.

Ukraina-kassin hinta on 25 euroa ja sen myyntituotto lahjoitetaan kokonaan Pelastakaa Lapset ry:lle Ukrainan konfliktista kärsivien lasten ja perheiden hyväksi.

Pelastakaa Lapset ry tarjoaa monenlaista tukea apua tarvitseville

Ukrainan 24.2.2022 kiihtynyt konflikti on sota lapsia vastaan. Pelastakaa Lasten uudessa raportissa – The Heavy Toll – arvioidaan kuluneen vuoden vakavia seuraamuksia lapsille. Eri puolia maata lapset kokevat pitkäkestoisesti henkistä rasitusta altistuessaan toistuvasti vakavalle vaaralle, vahingolle ja väkivallalle. Lapset ovat joutuneet jättämään kotiseutunsa ja joutuneet eroon perheistään ja ystävistään. Samalla heiltä on evätty mahdollisuudet koulutukseen ja heidän oikeuksiaan vastaan rikotaan muutoinkin laajamittaisesti.

”Yritysten tuki työllemme Ukrainassa ja sen lähialueilla on edelleen äärimmäisen arvokasta ja tärkeää. On hienoa, että voimme jatkaa tätä yhteistyötämme ja että näin myös kuluttajat pääsevät omalta osaltaan tekemään hyvää. Lämmin kiitos Globe Hopelle sekä jokaiselle kassin ostajalle”, sanoo Johanna Mäkelä, Pelastakaa Lasten yritysyhteistyön tiiminvetäjä.

Valoa Ukrainalle -kangaskassin voi tilata täältä.