Epassin ja Pelastakaa Lasten Auta aterialla -kampanja tarjosi vähävaraisille lapsiperheille lähes 11 000 ilmaista ravintolaelämystä

Epassi ja Pelastakaa Lapset ry käynnistivät syyskuussa 2020 Auta aterialla -hyväntekeväisyyskampanjan, jonka tavoitteena oli tarjota mahdollisimman monelle vähävaraiselle lapselle sekä heidän vanhemmilleen ilahduttava ravintolaelämys arjen keskelle. Yhteishankkeen aikana tarjottiin vähävaraisille lapsiperheille lähes 11 000 ilmaista ravintola-ateriaa.

Jo ennen koronakriisiä arvioitiin, että Suomessa elää yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Määrän arvioidaan kasvaneen koronakriisin myötä, kun lomautukset, irtisanomiset ja yrittäjien kohtaamat haasteet ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheiden taloutta. Perheet ovat kohdanneet taloudellisia haasteita jopa perusarjen tarpeista selviämisessä. Taloudelliset vaikeudet heijastuvat myös perheen hyvinvointiin, henkiseen jaksamiseen ja sosiaaliseen elämään. Esimerkiksi ravintolassa syöminen on useille vähävaraisille perheille kaukainen haave.

Pohjoismaiden suurin henkilöstöetujen mobiilimaksupalvelu Epassi halusi lähteä mukaan tukemaan ja ilahduttamaan vähävaraisten perheiden arkea keskellä koronakriisiä. Epassi lahjoitti 10 000 ravintola-ateriaa Pelastakaa Lasten kanssa toteutettavaan yhteishankkeeseen.

”On ollut suuri etuoikeus saada olla mukana auttamassa lapsiperheiden arkea näin konkreettisella tavalla. Perheiltä saatujen palautteiden lukeminen on todella koskettavaa ja se auttaa ymmärtämään kuinka tärkeää yhteinen ateriointi ravintolassa on ollut perheille. Yhteistyömme Pelastakaa Lapset ry:n kanssa on sujunut erinomaisesti ja on mahdollistanut suoran ja helpon tavan antaa apua sitä tarvitseville,” toteaa Epassin toimitusjohtaja Pekka Rantala.

Aterioista iloa arjen keskelle

Epassin tukeman hankkeen ansiosta Pelastakaa Lapset jakoi lähes 11 000 ilmaista ravintola-ateriaa apua tarvitseville lapsiperheille. Aterioiden jakamisesta kuluneen vuoden aikana vastasivat kaikki Pelastakaa Lasten aluetoimistot yhteistyökumppaneineen. Perheiden ateriaedut jaettiin Epassin mobiilisovelluksella, jota voitiin hyödyntää missä tahansa Epassin verkoston yli 8000 ravintolassa ja kahvilassa ympäri Suomen.

Epassin ateriatukea saaneet perheet ovat ottaneet avun vastaan ilolla. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville perheille apu on tuonut elämyksiä ja hyvää mieltä koko perheen arkeen. Näin Epassin-ateriatukea saaneet vanhemmat ovat kommentoineet kokemuksiaan:

”Epassin ruokapaikat ovat sellaisia, joista lapseni löytävät sopivaa purtavaa. Se on myös mahdollistanut meille hieman ’luksusta’ normaaliin elämään.”

”Wau, ei olla koskaan päästy lasten kanssa vielä ravintolaan syömään.”

”Aivan ihanaa. Suuret kiitokset taas. Lapset tulevat olemaan iki onnellisia.”

”Meillä tuki on käytetty ja olemme olleet siitä hyvin kiitollisia.”

”Epassi on mahdollistanut sellaisia herkkuhetkiä, jotka muuten olisi jääneet tekemättä.”

”Ihanaa! Kiitos. Näistä on ollut iso ilo!”

”Olemme olleet Epassin tuesta superkiitollisia ja ehdottomasti otamme vastaan, jos sitä on vielä saatavilla.”

”Epassin myötä päästään viettämään lapsen synttäripäivää ravintolaan”

”Meillä tuet on ollut kovassa käytössä 🙂 on mukava viettää perheen kanssa yhteistä aikaa ja jokainen nauttii,kun saamme jotain uudempaa. Jos tukea tulee lisää, niin meillä on ainakin kovasti käyttöä niille :

”Ihanaa, että kerrankin äitikin pääsee valmiiseen ruokapöytään.”

Epassin ja heidän kaltaistensa yritysten tuki on ollut merkittävä mahdollistaja Pelastakaa Lasten työssä tukea kotimaan lapsiperheitä tänä pitkittyneenä poikkeusaikana. Epassin lahjoituksen turvin ei olla pelkästään helpotettu vähävaraisten perheiden ruokahuolia, vaan myös tarjottu heille yhdenvertaisia mahdollisuuksia kokemuksiin ja sosiaalisiin ravintolatapahtumiin, jotka ovat muissa perheissä arkipäiväisiä.

”Sydämellinen kiitos Epassille tästä merkittävästä lahjoituksesta ja osaamisenne jakamisesta. Te mahdollistitte tämän mittavan valtakunnallisen avustushankkeen hetkessä, jolloin perheiden hätä oli kaikkein suurin. Kiitämme myös kaikkia niitä yrityksiä sekä yksityishenkilöitä, jotka lahjoittivat tähän kampanjaan”, kommentoi Pelastakaa Lapset ry:n viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto.

Lisätietoja:
Sanna Kuusisto, viestinnän ja varainhankinnan johtaja, Pelastakaa Lapset ry puh. 045 104 6633, sanna.kuusisto@pelastakaalapset.fi

Pekka Rantala, toimitusjohtaja, ePassi Payments Oy, puh. 040 505 1970, pekka.ranatala@epassi.com

Pelastakaa Lapset ry
Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään.

Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi.