Apua Ukrainaan -tukikonsertti järjestetään toista kertaa – Lavalle nousevat Sanni, KUUMAA, Jannika B ja Toni Wirtanen, Pepe Willberg, Erin ja muut tähtiartistit

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti 2 esitetään suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa 11.3. klo 19.00–20.30.

Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan on kulunut vuosi. Sodan pitkittyminen on lisännyt käynnissä olevaa laajaa humanitaarista kriisiä, eikä avun tarve Ukrainassa ja sen lähialueilla ole vähentynyt, päinvastoin.

Yle kutsuu yhdessä avustusjärjestöjen kanssa kaikki suomalaiset, yritykset ja yhteisöt auttamaan ja lahjoittamaan ukrainalaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Toista kertaa järjestettävässä tukikonsertissa lavalle nousevat mm. Sanni, KUUMAA, Erin, Pepe Willberg, Laura Voutilainen, Maustetytöt, Evelina, Ismo Alanko, Pate Mustajärvi sekä kaikkien tuntema muusikkopariskunta, Jannika B ja Toni Wirtanen, joka tekee harvinaisen yhteisesiintymisen.

Vuosi sitten järjestetty konsertti osoitti suomalaisten halukkuuden auttaa, kun lahjoituspottiin kerättiin yli 6 miljoonaa euroa.

“Konsertin tekeminen toista kertaa on meidän yleläisten tapa näyttää, että me emme anna periksi, emme yhden, emmekä useamman vuoden jälkeen. Henki tämän konsertin tekemisessä on poikkeuksellinen, jokainen artisti ja ohjelman tekijä on mukana täydellä sydämellä”, kertoo konsertin vastaava tuottaja Tiina Klemettilä.

Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa konsertin juontaa Puoli seitsemän -ohjelmasta tuttu Mikko Kekäläinen, Yle Radio Suomessa juontajana toimii Sanna Pirkkalainen.

Jannika B ja Toni Wirtanen tekevät konsertissa ainutlaatuisen yhteisesiintymisen

Jannika B ja Toni Wirtanen nousevat lavalle yhdessä. Jannika B kertoo, että yhteisesiintymiset on säästetty vain tositarkoituksiin, jollaisen Ukrainan avustuskonsertti tarjosi.

“Konsertissa esiintyminen on meille yksi konkreettinen tapa auttaa oman ammattimme ja näkyvyytemme kautta. Viime vuoden tunteet ovat vaihdelleet järkytyksestä epäuskoon ja turhautumiseen siitä, ettei tilanne ole vielä ratkennut. On tärkeää vahvistaa ukrainalaisten uskoa siihen, että heitä ei ole unohdettu ja toivon että mahdollisimman moni suomalainen voi auttaa oman kykynsä mukaan”, kertoo Jannika B.

Pate Mustajärven mukaan monet ongelmat Suomessa tuntuvat pieniltä, kun ajattelee ukrainalaisten tilannetta. Mustajärvi toivoo, että konsertin avulla voidaan tukea ukrainalaisten lasten tulevaisuutta.

“Ajattelen niitä kakaroita, jotka joutuvat elämään ja kasvamaan siellä metrotunneleissa. Se tuntuu kaukaiselta, mutta on vain tuhannen kilometrin päässä. Sotaveteraanin lapsena minulla on omakohtainen kokemus traumojen periytymisestä ja puhumattomuuden kulttuurista, ja sitä miettii, miten kauan ukrainalaiset lapset sitä taakkaa kantavat”, kuvailee Mustajärvi.

Apu menee perille avustusjärjestöjen kautta

Konsertti järjestetään yhteistyössä Suomen World Visionin, Pelastakaa Lapset ry:n ja Plan International Suomen kanssa, joiden kautta apu menee perille tehokkaasti ja luotettavasti. Kerätyt varat ohjataan Ukrainan sodasta kärsivien lasten, nuorten ja lapsiperheiden auttamiseen maan sisällä sekä lähialueilla, jonne lapset ja heidän perheensä ovat paenneet.

Lahjoituksilla pystytään tukemaan perustarpeiden lisäksi välttämättömän terveydenhuollon järjestämistä, henkisen tuen tarjoamista sekä lasten koulunkäynnin jatkumista kriisin pitkittyessä.

Lahjoittaa voi kätevästi muun muassa soittamalla, tekstiviestillä tai MobilePaylla.

Konserttiin ei myydä lippuja, vaan yleisöksi on kutsuttu yhteistyöjärjestöissä Ukrainan hyväksi eri tavoin toimineita ihmisiä.

Apua Ukrainaan – Suuri tukikonsertti 2 Yle TV1:ssä, Yle Areenassa ja Yle Radio Suomessa 11.3. klo 19.00–20.30.

Lahjoitusohjeet:

HÄTÄAPU: Tekstiviestilahjoitus
Lahjoita 20e, tekstaa HÄTÄAPU20 numeroon 16499
Lahjoita 30e, tekstaa HÄTÄAPU30 numeroon 16499
Lahjoita 50e, tekstaa HÄTÄAPU50 numeroon 16499

HÄTÄAPU: Lahjoituspuhelut
Lahjoita 20e, soita 0600 9 5220 (hinta 20,11+pvm)
Lahjoita 30e, soita 0600 9 5230 (hinta 30,04+pvm)
Lahjoita 50e, soita 0600 9 5250 (hinta 49,99+pvm)

HÄTÄAPU: Verkkolahjoitus
Lahjoita verkossa: hätäapu.fi/ukraina

Mobile Pay
93026

Laskulla: Jos yritys haluaa lahjoittaa ja tarvitsee laskun, viesti osoitteeseen asiakaspalvelu@worldvision.fi. Aihe: HÄTÄAPU