”Antamisen ilo on tunne, joka on vertaansa vailla”

Konepajayrittäjä Hannu Parviainen avasi joulun alla omakeräyksen Pelastakaa Lapsille ja lahjoitti toiminnallemme huikeat 20 505 euroa.

Hannu Parviainen on nilsiäläinen pienyrittäjä, joka pyörittää omaa YouTube-kanavaa Pajamies Hp. Pajamies-videoiden parhaat katsomiskerrat ovat yltäneet yli sadantuhannen, kaikkiaan näyttökertoja on 17,5 miljoonaa. Seuraajia tällä kaverilla kyllä riittää. Pajamies-videolla avattiin myös järjestöllemme merkittävän potin kerryttänyt keräys.

Paljon seuratuilla videoillaan Hannu Parviainen kertoilee työstään konepajalla, jossa hän korjailee koneita ruohonleikkurista kaivinkoneisiin. Kone kuin kone, kuntoon saadaan. Miksipä ei siis lasten elämään jotain hyvää myös.

Hannu Parviainen sanoo yllättyneensä, kuinka hyvältä tällaisen keräystuoton lahjoittaminen lapsia varten hänestä tuntui. ”Siitä tuli ihan mahtava joulufiilis”, yrittäjä kertoo.

Oma keräys, mahtava tuote

Joulun alla hän kertoi seuraajilleen onnistuneesta vakuumikoneiden myynnistä, josta oli netonnut 1300 euroa, sekä huutokaupattavaksi antamastaan taideteoksesta, joka tuotti 250 euroa. Kertyneen 1550 euroa Hannu Parviainen ilmoitti pistävänsä hyväntekeväisyyteen lasten hyväksi ja toivoi, että summaa saataisiin nostettua yhteistuumin isommaksi.

”Illalla rahaa oli kertynyt jo 14 000 euroa, seuraavana aamuna 15 000 ja viikon kuluttua kasassa oli 20 505 euroa. Tällaisen summan antaminen lasten hyväksi tuntui kyllä isosti hyvältä”, Hannu Parviainen sanoo.

Esiintymiskammosta huolimatta

Yllättävää Hannu Parviaisen taustassa on se, että miestä on vaivannut läpi lapsuuden vaikea esiintymiskammo. Musiikillisesti lahjakas poika joutui soittamaan erilaisissa tilaisuuksista, eivätkä kokemukset olleet mukavia.

”Vaikeistakin tuntemuksista voi oppia pois. Jos erilaisista kammoista pääsee turvallisen aikuisen avulla eroon jo lapsena, niin enemmänhän lapsella on voimia itsestään ja osaamisistaan iloitsemiseen”, Hannu Parviainen pohtii, sillä lastensuojelussa tuetaan lapsia löytämään vahvuutensa ja iloitsemaan niistä.

Koneyrittäjä kertoo selättäneensä kameralle puhumisen pelkoaan ajattelemalla, ettei kameralla ole sielua, eikä mikään video karkaa julkisuuteen ilman, että hän sen julki laittaa. Alkuun päästyään videoin tekeminen on tuntunut Hannu Parviaisesta mukavalta harrastukselta. Hän seuraa itsekin eri ammattialojen tubettajia ja on halunnut kehittää omasta työstään arkisen, mutta kiinnostavan konseptin. Videosta on kiittäminen myös Pelastakaa Lasten saamaa lahjoitusta.

”Olen keräyksellä halunnut tukea lapsille hyvien asioiden tapahtumista. Lapset ovat itselleni hyvin erityisiä. Itselleni vanhemmuus on ollut suuri lahja. Toivon, että kaikille lapsille löytyy joku huolta pitävä aikuinen”, Hannu Parviainen sanoo.

Pelastakaa Lapset kiittää Pajamiestä onnistuneesta tempauksesta!