Saavutettavuusseloste

Tämä on organisaation Pelastakaa Lapset ry saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua https://www.pelastakaalapset.fi/ ja on päivitetty 6.10.2021. Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 koskee vain pientä osaa Pelastakaa Lapset ry:n www.pelastakaalapset.fi verkkosivustosta, tarkemmin lastensuojelupalveluiden osiota https://www.pelastakaalapset.fi/lastensuojelupalvelut/, jotka ovat suunnattu kunnille ja niiden asiakkaille.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö

  1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin
  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • palveluissa voi esiintyä linkkejä muiden tahojen tuottamille, rahoittamille tai valvomille sivuille, jotka eivät ole osa Pelastakaa Lasten tarjoamaan palvelua.

Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 koskee vain pientä osaa Pelastakaa Lapset ry:n www.pelastakaalapset.fi verkkosivustosta, tarkemmin lastensuojelupalveluiden osiota https://www.pelastakaalapset.fi/lastensuojelupalvelut/, jotka ovat suunnattu kunnille ja niiden asiakkaille.

Niiltä osin, kun laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 306/2019 ei koske järjestön verkkosivuja, ei verkkopalvelu välttämättä täytä WCAG 2.1 ohjeistuksissa olevia saavutettavuusvaatimuksia.

  1. Kohtuuton rasite

Osiossa lastensuojelupalvelut voi esiintyä linkkejä muualle sivustolle esim. lomakkeisiin, jotka eivät välttämättä vielä täytä WCAG 2.1 ohjeistuksissa olevia saavutettavuusvaatimuksia. Koronapandemia aiheuttanut järjestölle merkittäviä henkilöstöresurssi- että aikataulullisia haasteita, joiden vuoksi verkkokehityshankkeita on jouduttu lykkäämään. Edellä esitetyistä syistä saavutettavuusvaatimusten täytäntöönpano linkkien osalta on aiheuttanut Pelastakaa Lapsille kohtuuttoman rasitteen. Tavoite on tehdä lastensuojelupalveluiden kunnille ja niiden asiakkaille suunnatussa osiossa tarvittavat korjaukset myös linkkien osalta vuoden 2021 loppuun mennessä.

Palvelunsaannin ja tiedonsaannin osalta voit olla yhteydessä sähköpostilla osoitteeseen info@pelastakaalapset.fi

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla

info@pelastakaalapset.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000