Ryhdy sporttikummiksi Ryhdy sporttikummiksi

Ryhdy sporttikummiksi

Liikkumisen riemua ja onnistumisen hetkiä!

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminta on tarkoitettu niille lapsille, joiden omilla huoltajilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria, jotta he motivoituvat liikkumaan, harrastamaan ja saamaan sitä kautta pysyvyyttä, tavoitteita ja hyviä aikuisia elämäänsä.

Sporttikummi

  • liikkuu ja harrastaa lapsen kanssa
  • tai on mukana lapsen harrastuksessa
  • tapaa sporttilastasi keskimäärin 1-3 kertaa kuukaudessa
  • saa korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tsemppaa ja tukee sekä jakaa hienoja kokemuksia lapsen kanssa!

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Lapset tarvitsevat elämäänsä ystävällisiä ja turvallisia aikuisia. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille.

Mitä sporttikummi tekee?

Muun muassa sitoo kengännauhoja, pitelee juomapulloa, analysoi tilanteita, heittää kommenttia, tsemppaa, lohduttaa, puhaltaa, pyyhkii hikeä ja kyyneleitä, muistaa huippuhetket, saattaa väsyneen Sporttimuksun kotiin, ja on läsnä.

Missä sporttikummi toimii?

Ihan missä vaan liikunnan parissa. Hiekkakentällä, nurmikentällä, leikkikentällä, pihakentällä, painimatolla, salibandy-hallissa, kaukalossa, ladulla, uimahallissa, tatamilla, pururadalla..

Mitä sporttikummilta odotetaan? 

Täysi-ikäisyyttä, luotettavuutta, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-3 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Lapset ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.

Miten haet sporttikummiksi? 

Ota meihin yhteyttä tällä sivulla olevalla lomakkeella.  Tämän jälkeen työntekijämme ottavat sinuun yhteyttä, antavat lisätietoa ja kutsuvat sinut haastatteluun ja valmennukseen.

Pelastakaa Lapset pyytää kaikilta lasten kanssa toimivilta vapaaehtoisilta suostumuksen rikostaustaotteen pyytämiseksi Oikeusrekisterikeskuksesta.