Ryhdy Sporttikummiksi

Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä

Sporttikummitoiminnassa!

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminta on tarkoitettu niille lapsille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria, jotta he motivoituvat liikkumaan, harrastamaan ja saamaan sitä kautta pysyvyyttä, tavoitteita ja hyviä aikuisia elämäänsä.

Sporttikummina

  • viet lasta liikkumaan vapaamuotoisesti
  • tai olet mukana lapsen harrastuksessa
  • tapaat sporttilastasi keskimäärin 1-4 kertaa kuukaudessa
  • saat korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tsemppaat ja tuet sekä jaat hienoja kokemuksia lapsen kanssa!

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Lapset tarvitsevat elämäänsä ystävällisiä ja turvallisia aikuisia. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille.

Mitä Sporttikummi tekee?

Muun muassa sitoo kengännauhoja, pitelee juomapulloa, analysoi tilanteita, heittää kommenttia, tsemppaa, lohduttaa, puhaltaa, pyyhkii hikeä ja kyyneleitä, muistaa huippuhetket, saattaa väsyneen Sporttimuksun kotiin,  on läsnä!

Missä Sporttikummi toimii?

Ihan missä vaan liikunnan parissa. Hiekkakentällä, nurmikentällä, leikkikentällä, pihakentällä, painimatolla, salibandy-hallissa, tanssistudiolla, kiipeilyseinällä, kaukalossa, ladulla, uimahallissa, tatamilla, pururadalla, suunnistuspolulla, voimistelusalilla, pituushyppypaikalla ja golfkentällä…

Mitä Sporttikummilta odotetaan? 

Täysi-ikäisyyttä, luotettavuutta, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-4 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Lapset ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.

Sporttikummi ei jää yksin!

Sporttikummit saavat tarvittaessa tukea ja ohjausta Pelastakaa Lasten työntekijöiltä. Pelastakaa Lapset tarjoaa Sporttikummeilleen täydennyskoulutusta ja virkistyspäiviä.

Kulukorvaukset ja vakuutukset

Sporttikummille maksetaan tarvittaessa toimintakuluja sekä matkakulut. Pelastakaa Lapset ottaa kaikille lapsille vahinkovastuu- ja tapaturmavakuutuksen.

Miten Sporttikummiksi hakeudutaan?

Täytä alla oleva lomake mahdollisimman pian. Ennen toiminnan aloittamista haastattelemme ja valmennamme kaikki Sporttikummit.

Turvallisuutta lapsen hyväksi!

Tulemme pyytämään uusilta Sporttikummeiksi valmennetuilta vapaaehtoisilta suostumuksen sosiaalitoimen lausuntoon sekä rikostaustaotteen pyytämiseksi (Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014, 3§, 5§, 6§).

Tervetuloa tekemään antoisaa vapaaehtoistyötä lasten kanssa!

Hae mukaan toimintaan

Lue lisää toiminnasta

Katso video