Ryhdy Sporttikummiksi Ryhdy Sporttikummiksi

Ryhdy Sporttikummiksi

Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä Sporttikummitoiminnassa!

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminta on tarkoitettu niille lapsille, joiden omilla huoltajilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa. Toiminnan tavoitteena on tukea lapsia ja nuoria, jotta he motivoituvat liikkumaan, harrastamaan ja saamaan sitä kautta pysyvyyttä, tavoitteita ja hyviä aikuisia elämäänsä.

Sporttikummina

  • viet lasta liikkumaan vapaamuotoisesti
  • tai olet mukana lapsen harrastuksessa
  • tapaat sporttilastasi keskimäärin 1-4 kertaa kuukaudessa
  • saat korvauksen matkakuluista sekä tarvittaessa muista kuluista
  • tsemppaat ja tuet sekä jaat hienoja kokemuksia lapsen kanssa!

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Lapset tarvitsevat elämäänsä ystävällisiä ja turvallisia aikuisia. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille.

”Sporttikummi on ollut suuri apu vanhemmalle ja odotettu hetki lapselle! Lapsi saanut monenlaista liikunnallista aktiviteettia kerran kuukaudessa.”

”Lapsi on päässyt harrastamaan ja olemaan toisten lasten kanssa – yksin en olisi jaksanut ja voinut viedä tähän harrastukseen. Minulla ei ole varaa ostaa autoa ja harrastus on ajaltaan siihen aikaan ettemme kahdella bussilla olisi sinne ajoissa ehtineet.”

Mitä Sporttikummi tekee?

Muun muassa sitoo kengännauhoja, pitelee juomapulloa, analysoi tilanteita, heittää kommenttia, tsemppaa, lohduttaa, puhaltaa, pyyhkii hikeä ja kyyneleitä, muistaa huippuhetket, saattaa väsyneen Sporttimuksun kotiin,  on läsnä!

Missä Sporttikummi toimii?

Ihan missä vaan liikunnan parissa. Hiekkakentällä, nurmikentällä, leikkikentällä, pihakentällä, painimatolla, salibandy-hallissa, tanssistudiolla, kiipeilyseinällä, kaukalossa, ladulla, uimahallissa, tatamilla, pururadalla, suunnistuspolulla, voimistelusalilla, pituushyppypaikalla ja golfkentällä…

Mitä Sporttikummilta odotetaan? 

Täysi-ikäisyyttä, luotettavuutta, riittävän tasapainoista elämäntilannetta sekä aikaa toimintaan noin 1-4 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin kerrallaan. Lapset ovat erilaisia ja siksi vapaaehtoistyöhön tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä.

 

Tervetuloa tekemään antoisaa vapaaehtoistyötä lasten kanssa ❤

Katso seuraavat koulutukset tapahtumasivulta

Sporttikummi-esite PDF