Ryhdy lomakodiksi lapselle ❤

Huom. Ilmoittautuminen kesän 2022 lomakodiksi on sulkeutunut

Mitä ovat lomakodit?

Pelastakaa Lasten valmentamat lomakodit ovat aivan tavallisia perheitä ja pariskuntia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan. Vapaaehtoiset lomakodit antavat lapselle iloisia lomamuistoja sekä auttavat lapsen koko perhettä jaksamaan.

Miksi lomakoteja tarvitaan?

Kaikilla perheillä ei ole taloudellisista syistä mahdollisuuksia lomanviettoon, mutta lomakodin avulla perheen lapset saavat mukavia kesälomamuistoja sekä uusia turvallisia ihmissuhteita ja kokemuksia kesäisen puuhastelun parissa.

Toiset lapsiperheet tarvitsevat vapaaehtoisen lomakodin tukea, koska heillä ei ole omaa tukiverkkoa apunaan tai vanhempien voimavarat ovat vähissä. Lomakodit helpottavat varsinkin yksinhuoltajaperheiden elämää pienten koululaisten pitkien kesälomien aikana.

Kuka voi ryhtyä lomakodiksi?

Lomakodiksi voivat ryhtyä kaikenlaiset perheet: lapsiperheet, yksin asuvat tai pariskunnat. Lomakodit  tarjoavat lapselle muutamaksi päiväksi tai viikoksi lomanviettopaikan, joka voi  sijaita kaupungissa, taajama-alueella tai maaseudulla.

Lomakotina oleminen ei tarvitse erityistaitoja: pienet tavalliset kesäiset puuhat jättävät usein lapsille parhaan muiston.

Kaikki oli mukavaa. Se on niin mukava perhe ja kaikki ovat siellä niin rentoja. (Aatos 10 v.)

Saa olla sylissä (Tiia 5v.)

Siellä oli melkein samanikäinen tyttö ja koko perhe oli kiva ja siellä oli paljon tekemistä. Koirat, puutyöt, marjastaminen ja kanit. (Mia 11v.)

Uitiin ja käytiin kalassa. (Leevi 6v.)

Katso sivun alhaalta tulevat lomakotivalmennukset. 

Olen kiinnostunut ryhtymään lomakodiksi

Täytä alla olevat tiedot ja saat lisäohjeita sekä tietoa lomakodiksi ryhtymisestä. Kiitos!
    Voit tarkistaa, mihin aluetoimistoon paikkakuntasi kuuluu täältä.

Ota yhteyttä