Ryhdy lomakodiksi lapselle ❤

Mitä lomakodit ovat?

Pelastakaa Lasten valmentamat lomakodit ovat aivan tavallisia perheitä ja pariskuntia, jotka tarjoavat lapselle lomanviettopaikan joko kotonaan tai vapaa-ajan asunnollaan.

Vapaaehtoiset lomakodit antavat lapselle iloisia lomamuistoja sekä auttavat lapsen koko perhettä jaksamaan koulujen ollessa kiinni.

Miksi lomakoteja tarvitaan?

Kaikilla perheillä ei ole taloudellisista syistä mahdollisuuksia lomanviettoon, mutta lomakodin avulla perheen lapset saavat mukavia kesälomamuistoja sekä uusia turvallisia ihmissuhteita ja kokemuksia kesäisen puuhastelun parissa.

Toiset lapsiperheet tarvitsevat vapaaehtoisen lomakodin tukea, koska heillä ei ole omaa tukiverkkoa apunaan tai vanhempien voimavarat ovat vähissä. Lomakodit helpottavat varsinkin yksinhuoltajaperheiden elämää pienten koululaisten pitkien kesälomien aikana.

Kuka voi ryhtyä lomakodiksi?

Lomakodiksi voivat ryhtyä kaikenlaiset perheet: lapsiperheet, yksin asuvat tai pariskunnat. Lomakodit  tarjoavat lapselle muutamaksi päiväksi tai viikoksi lomanviettopaikan, joka voi  sijaita kaupungissa, taajama-alueella tai maaseudulla.

Lapset ovat erilaisia ja siksi lomakodiksi tarvitaankin monenlaisia ja monen ikäisiä ihmisiä. Lomakotina oleminen ei tarvitse erityistaitoja: pienet tavalliset kesäiset puuhat jättävät usein lapsille parhaan muiston.

Miten haen lomakodiksi?

Ota meihin yhteyttä tällä sivulla olevalla lomakkeella.  Tämän jälkeen saat lisätietoa toiminnasta sekä kutsun haastatteluun ja valmennukseen.

Pelastakaa Lapset tarkastaa vapaaehtoisten taustat sekä soveltuvuuden toimintaan.

Ota yhteyttä

Hae lapselle lomakotia

Olen kiinnostunut ryhtymään lomakodiksi

Täytä alla olevat tiedot ja saat lisäohjeita sekä tietoa lomakodiksi ryhtymisestä. Kiitos!
    Voit tarkistaa, mihin aluetoimistoon paikkakuntasi kuuluu täältä.