Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä

Pelastakaa Lasten Sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessä Sporttikummin kanssa.

Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka kannustaa lasta liikkumaan monipuolisesti ja tapaa lasta noin 1–4 kertaa kuukaudessa yhteisen tekemisen parissa. Hän on tarvittaessa mukana lapsen harrastuksessa tai auttaa lasta harrastuksen aloittamiseen. Sporttikummi tsemppaa, tukee ja toimii yhdessä lapsen kanssa!

Toiminta on tarkoitettu 4-17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Hae lapsellesi Sporttikummia    Ryhdy Sporttikummiksi

Sporttikummitoiminta on tarkoitettu varhaiseksi tueksi lapsiperheille. Sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaina olevilla perheillä on mahdollisuus tukihenkilön kaltaisten palvelujen saamiseen edellä mainittujen kautta ja he eivät valitettavasti voi hakea tukihenkilöä Pelastakaa Lasten kautta.

Sporttikummin ei tarvitse olla valmentaja tai urheilija. Riittää, että omaa liikunnallisen asenteen ja on halukas antamaan aikaansa lapselle. Sporttikummina voi toimia myös oman lapsen joukkuetoverille. Sporttikummit saavat tehtävään valmennuksen.

Vanhempien kommentteja Sporttikummitoiminnasta:

Ilo katsella lapsen hyvää oloa kummitapaamisen jälkeen.

Onnellinen lapsen puolesta, että saa mahdollisuuden tehdä mukavia juttuja sporttikummin kanssa ja kokeilla eri liikunnallisia juttuja

Kummi on ollut suuri apu vanhemmalle ja odotettu hetki lapselle! Lapsi saanut monenlaista liikunnallista aktiviteettia kerran kuukaudessa.

Ihana saada pieni hetki itselle tietäen lapsen olevan hyvissä käsissä.

Lapsi on päässyt harrastamaan ja olemaan toisten lasten kanssa – yksin en olisi jaksanut ja voinut viedä tähän harrastukseen. Minulla ei ole varaa ostaa autoa ja harrastus on ajaltaan siihen aikaan ettemme kahdella bussilla olisi sinne ajoissa ehtineet.

Miten pääsen sporttilapseksi?

Sporttikummia voi hakea täyttämällä hakemuksen. Voit myös olla yhteydessä Pelastakaa Lasten aluetoimiston Sporttikummityöntekijään. Voit tarvittaessa tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu täältä.

Hae lapsellesi Sporttikummia   Ryhdy Sporttikummiksi