Sporttikummi

Liikkumisen riemua, auttamisen iloa ja onnistumisen hetkiä

Lapset ja nuoret liikkuvat liian vähän. Pelastakaa Lasten sporttikummitoiminnan tavoitteena on kannustaa lapsia ja nuoria mielekkääseen vapaa-ajan tekemiseen, liikkumiseen ja harrastamiseen yhdessaä sporttikummin kanssa.

Mikä on sporttikummi?

Sporttikummi on vapaaehtoinen aikuinen, joka kannustaa lasta liikkumaan monipuolisesti ja tapaa lasta noin 1–3 kertaa kuukaudessa muutaman tunnin ajan yhteisen tekemisen parissa. Sporttikummi on tarvittaessa mukana lapsen harrastuksessa tai auttaa lasta harrastuksen aloittamiseen.

Pelastakaa Lapset kouluttaa jokaisen vapaaehtoisen sporttikummin ja lasten turvallisuuden takaamiseksi tarkistamme vapaaehtoistyöhön valmennettavilta rikostaustaotteen.

Haluan lapselleni sporttikummin    Ryhdy Sporttikummiksi

Kenelle toiminta on tarkoitettu?

Sporttikummitoiminta on tarkoitettu 4-17-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden omilla vanhemmilla on rajalliset mahdollisuudet tukea lasta liikkumaan ja harrastamaan tai olla mukana lapsen harrastuksessa.

Sporttikummitoiminta on tarkoitettu varhaiseksi tueksi lapsiperheille. Sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakkaina olevilla perheillä on mahdollisuus tukihenkilön kaltaisten palvelujen saamiseen edellä mainittujen kautta ja he eivät valitettavasti voi hakea sporttikummia Pelastakaa Lasten kautta.

Miten pääsen sporttilapseksi?

Sporttilapseksi voi hakea ottamalla meihin yhteyttä verkkolomakkeella, jonka jälkeen työntekijämme lähettävät lisätietoa ja hakemuksen.

Voit myös olla yhteydessä Pelastakaa Lasten aluetoimiston sporttikummityöntekijään. Voit tarvittaessa tarkistaa, mihin aluetoimistoon kuntasi kuuluu täältä.

Vanhempien kommentteja Sporttikummitoiminnasta:

Ilo katsella lapsen hyvää oloa kummitapaamisen jälkeen.

Onnellinen lapsen puolesta, että saa mahdollisuuden tehdä mukavia juttuja sporttikummin kanssa ja kokeilla eri liikunnallisia juttuja

Kummi on ollut suuri apu vanhemmalle ja odotettu hetki lapselle! Lapsi saanut monenlaista liikunnallista aktiviteettia kerran kuukaudessa.

Ihana saada pieni hetki itselle tietäen lapsen olevan hyvissä käsissä.

Lapsi on päässyt harrastamaan ja olemaan toisten lasten kanssa – yksin en olisi jaksanut ja voinut viedä tähän harrastukseen. Minulla ei ole varaa ostaa autoa ja harrastus on ajaltaan siihen aikaan ettemme kahdella bussilla olisi sinne ajoissa ehtineet.