Verkkokeskustelu: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille – mitä asialle voi vanhempana tehdä?  

Nettikiusaaminen ja lapsiin netissä kohdistuva seksuaaliväkivalta ovat puhututtaneet viime aikoina paljon. Netti on nykyisin erottamaton osa lasten arkea. Netin ja sosiaalisen median käyttö tuo lasten ja nuorten elämään kuitenkin myös asioita, jotka voivat olla riski hyvinvoinnille ja turvallisuudelle. 

Pelastakaa Lasten digitaalisen lapsuuden asiantuntijat keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin lasten ja nuorten digiturvallisuudesta torstaina 25.4.2024 kello 16–20 Suomi 24-sivustolla. Keskustelu on osa Ylen ja Erätauko-säätiön vetämää Hyvin sanottu -hanketta. Hyvin sanotun tavoitteena on kehittää suomalaista keskustelukulttuuria. 

Tule juttelemaan muiden vanhempien ja Pelastakaa Lasten asiantuntijoiden kanssa lasten nettiturvallisuudesta ja lasten netissä kohtaamista haittailmiöistä, kuten seksuaaliväkivallasta ja nettikiusaamisesta.

Illan aikana käydään keskustelua mm. seuraavista:

  • Mikä sinua vanhempana huolettaa ja mikä tuntuu vaikealta lapsen nettiturvallisuuteen liittyen?  
  • Millaisia huomioita olet vanhempana tehnyt ja mitä olet kokenut toimivaksi?  
  • Kenellä on vastuu ja mistä pitäisi aloittaa? Entä minkälaista tukea tarvitset vanhempana?  

Tilaisuus on suunnattu erityisesti vanhemmille ja huoltajille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki teemasta kiinnostuneet.

Keskustelun antia hyödynnetään Pelastakaa Lasten omassa kehittämistyössä sekä laajemmassa vaikuttamistyössä.

Voit osallistua keskusteluun Suomi24 -sivulla alla olevasta linkistä.

Suomi24 Keskustelu on kaikille avoin keskustelupalvelu. Palvelu on maksuton kanava julkiseen keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Suomi24 keskusteluissa sana on vapaa ja kirjoitteluun voi osallistua joko omalla nimellä, nimimerkillä tai anonyymisti.