Naurava pikkupoika sinisessä toppatakissa naisen reppuselässä syksyisessä metsässä.

Tukiperhevalmennus

Tukiperheet tuovat lapsen elämään turvallista arkea ja merkityksellisiä ihmissuhteita. Lapsi vierailee tukiperheessä tavallisesti kerran kuukaudessa ja heidän kanssaan tehdään arkisia, tavallisia asioita. Tukiperheiksi voivat ryhtyä aikuiset, joilla on aikaa, vakaa elämäntilanne sekä tahtoa sitoutua auttamaan lasta. Olemme tukenasi kaikissa tilanteissa. Tervetuloa mukaan!

Aika ja paikka

Valmennus on suunnattu Uudenmaan alueella asuville.

5.10.–6.10.2024
Pelastakaa Lapset ry, Etelä-Suomen aluepalvelut Helsinki, Koskelantie 38, 00610 Helsinki

Päiväkohtainen aikataulu:

  • lauantai 5.10. klo 10–16
  • sunnuntai 6.10. klo 10–16

Sisältö

Tukiperhevalmennuksessa käsitellään mm. seuraavia teemoja:

  • Lapsi tukiperheessä
  • Toimintaa ohjaava lainsäädäntö
  • Tukiperheen tehtävät ja roolit
  • Pelastakaa Lapset tukiperheen tukena

Lisäksi tukiperhevalmennukseen kuuluu ennakko- ja kotitehtäviä sekä henkilökohtaisia keskusteluja kotikäynnillä. Valmennuksen kokonaiskesto on noin 12 tuntia, ja se on osallistujille maksuton. Osallistuminen valmennukseen ei sido toimintaan.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan tukiperhevalmennukseen 22.9.2024 mennessä täyttämällä Hae valmennukseen -lomake. Työntekijämme ottaa yhteyttä ennen valmennuksen alkua ja keskustelee kanssasi sekä antaa lisätietoa valmennuksesta. Ilmoittautumislomakkeen täyttäminen ei ole sitova.

Huomioithan, että mikäli perheessänne on kaksi vanhempaa, molempien vanhempien tulee osallistua kaikille valmennuskerroille. Tukiperheeksi ryhtyviltä pyydetään kunnan sosiaalitoimen lausunto sekä rikosrekisteriote.

Lisätiedot

Jos haluat saada lisätietoa valmennuksesta tai tukiperhetoiminnasta, ole rohkeasti yhteydessä.

Outi Saariaho

Sosiaaliohjaaja

Elli Valle

Palveluvastaava

Olisiko sinusta ammatilliseksi tukiperheeksi? Mikäli sinulla tai puolisollasi on sosiaali-, terveydenhuolto- tai kasvatusalan koulutus, voit toimia myös ammatillisena tukiperheenä erityistä tukea tarvitseville lapsille.