Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso näytti suomalaisten hyvän tahdon ja kutsui ihmiset ja yritykset mukaan käynnissä olevaan joulukeräykseen 

Perjantaina 3.12. ensiesityksen saanut Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakso avasi suomalaisten sydämet, kun katsojat pääsivät todistamaan avun antamisen merkityksen lasten ja nuorten elämään. Viikonlopun aikana lähes 1500 ihmistä liittyi Pelastakaa Lasten kuukausilahjoittajaksi antamaan pitkäjänteistä tukeaan vähävaraisille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille. Ohjelma innoitti myös laajan joukon ihmisiä ja yrityksiä lahjoittamaan käynnissä olevaan Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen, joka jatkuu 31.12. saakka.

Perjantaina Nelosella esitetty Vain elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjaksossa päästiin tutustumaan Pelastakaa Lasten kotimaan toimintaan sekä lapsiin ja nuoriin, joita järjestö auttaa lahjoittajien ja vapaaehtoisten tuella. Tunteikkaassa jaksossa nähtiin myös artistien ennen esittämättömiä kappaleita.

Pelastakaa Lapset on jo toista kautta mukana Vain elämää -ohjelmassa omalla hyväntekeväisyysjaksollaan. Viime vuoden tapaan ohjelma onnistui näyttämään suomalaisille järjestön työn monipuolisen merkityksen onnistuneella tavalla. Mukaan järjestön pitkäjänteiseen työhön liittyi lähes 1500 uutta kuukausilahjoittajaa. Järjestön vapaaehtoistyö herätti suurta kiinnostusta ja ohjelman aikana tehtiin tuhansittain lahjoituksia Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen, joka jatkuu vuoden loppuun saakka.

”Pitkittynyt koronakriisi on kurittanut kotimaamme lapsiperheitä jo toista vuotta. Olemme nähneet avun tarpeen kasvavan. Samaan aikaan on ollut myös upeaa huomata, kuinka vahvasti suomalaiset välittävät heikompiosaisista. Tämä ohjelma todisti jälleen kerran, että lasten auttaminen on sydämenasia Vain elämää -artisteille, koko ohjelman tuotannolle, Nelosen tiimille, järjestömme vapaaehtoisille ja kaikille lahjoittajillemme. Lämmin kiitos jokaiselle”, kiittää Pelastakaa Lasten kampanjapäällikkö Mari Asu.

Kotimaan lapset ja perheet tarvitsevat pitkäjänteistä tukea

Järjestön Vain elämää -jakso nosti esiin kotimaan lapsiperheiden laajamittaisen avun tarpeen ja kutsui ihmiset ja yritykset osallistumaan Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräykseen. Pelastakaa Lapset nostaa esiin, että lasten ja perheiden ulkopuolisen tuen tarve on pitkäkestoista.

”Järjestömme kerää jouluna varoja tarjotakseen kotimaan lapsille ja perheille tukea ympäri vuoden. Joulukeräyksen tuotoilla ja tukijaksemme liittyneillä kuukausilahjoittajilla on suora vaikutus siihen, missä laajuudessa pystymme tarjoamaan lapsille ja perheille tulevana vuonna tukea. Koronan tuoma pitkittynyt poikkeustilanne on lisännyt lasten eriarvoistumista ja perheiden henkistä kuormitusta. Kriisin seuraukset lasten ja perheiden elämässä voivat olla kauaskantoiset. Jokainen lahjoitus on nyt erittäin tärkeä”, Asu toteaa.

Pelastakaa Lapset rahoittaa joulukeräystuotoilla esimerkiksi vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille oppimateriaali- ja harrastustukea, tarjoaa lapsille ja nuorille matalan kynnyksen keskustelutukea verkossa sekä ylläpitää tukihenkilö-, tukiperhe-, sporttikummi- ja lomakotitoimintaa.

Tavoitteena on kohdata ja tukea vähintään 45 000 lasta kotimaassa tulevan vuoden aikana.

Pelastakaa Lapset toivoo joulun olevan antamisen aikaa myös hyväntekeväisyyden osalta ja lukuisten suomalaisten muistavan kaikkein heikommassa asemassa olevia lapsia ja lapsiperheitä lahjoituksin.

”Lapset, jotka ovat saaneet apua, pistävät sen hyvän kiertoon tulevaisuudessa”, toteaa Vain elämää -ohjelman kuvauksissa Pelastakaa Lasten toimintaan tutustunut Suvi Teräsniska. “Nuoriin satsaaminen on satsaamista yhteiseen tulevaisuuteen,” jatkaa Tuure Kilpeläinen.

Vain Elämää: Pelastakaa Lapset -hyväntekeväisyysjakson seuraavat uusinnat esitetään Nelosella 12.12. klo 18.00, 24.12. klo 16.50 ja 31.12. klo 16.10. Jakso on myös nähtävillä Nelosen Ruutu.fi-palvelussa.

Ole lasten tukena ja osallistu joulukeräykseen

Pelastakaa Lasten työ ei olisi mahdollista ilman yritysten ja yksityishenkilöiden lahjoituksia. Anna lahjaksi tulevaisuus ja osallistu Pelastakaa Lasten joulukeräykseen: www.pelastakaalapset.fi/joulukerays.

Lahjoittaa voi myös lähettämällä tekstiviestin JOULULAHJA numeroon 16499 (10 €), JOULULAHJA 20 numeroon 16499 (20€), JOULULAHJA30 numeroon 16499 (30€) tai lahjoittamalla keräystilille IBAN FI64 1017 3000 2107 27, viestillä ”joulu”.

Lisätietoja:

Mari Asu, kampanjapäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 520 9754, mari.asu@pelastakaalapset.fi

Satu Suontaa, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 344 0242, satu.suontaa@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi.