Vähävaraiset lapsiperheet syöneet jo yli 5000 ilmaista ravintola-ateriaa ePassin ja Pelastakaa Lasten tukemana

ePassi ja Pelastakaa Lapset ry käynnistivät syyskuussa 2020 Auta aterialla –hyväntekeväisyyskampanjan tarjotakseen taloudellisista vaikeuksista kärsiville lapsiperheille tukea ja iloa arkeen ravintolaelämyksin. Tähän mennessä lapsiperheet ovat syöneet jo yli 5000 ilmaista ravintola-ateriaa ePassin tukemana.

Suomessa eli yli 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä jo ennen koronapandemian puhkeamista. Määrän pelätään olleen viimeisen vuoden ajan kasvussa. Koronakriisin tuomat lomautukset, irtisanomiset ja yrittäjien kohtaamat haasteet ovat kurittaneet erityisesti lapsiperheiden taloutta. Perheet ovat kohdanneet taloudellisia haasteita jopa perusarjen tarpeista selviämisessä.

Pohjoismaiden suurin henkilöstöetujen mobiilimaksupalvelu ePassi halusi lähteä mukaan talkoisiin tukemaan vähävaraisia perheitä. ePassi lahjoitti 10 000 ravintola-ateriaa perheille, joille ravintolassa käynti ei taloudellisista syistä ole useinkaan mahdollista. Ateriat jaetaan Pelastakaa Lasten aluetoimistojen kautta 10 euron ateriaetuina ePassin mobiilisovelluksen kautta. 10 euron kerta-aterioita jaetaan tarveharkintaisesti perheen henkilömäärän mukaan ja etuuden voi käyttää missä tahansa ePassin verkoston yli 7000 ravintolassa ja kahvilassa ympäri Suomen. Tähän mennessä vähävaraiset lapsiperheet ovat syöneet jo yli 5000 ilmaista ravintola-ateriaa ePassin tukemana. Kokemukset ovat olleet erittäin positiivisia.

”Kampanjamme on lämmittänyt meidän lahjoittajien sydäntä saatujen koskettavien palautteiden ansiosta. Niistä välittyy viesti, että on todella tärkeää, näinkin pienellä avustuksella, antaa apua tarvitseville lapsiperheille arjesta irtautumisen ilon hetket oman perheen kesken”, sanoo ePassin toimitusjohtaja Pekka Rantala.

ePassin-ateriatukea saaneet perheet ovat ottaneet tuen ilolla vastaan. Tiukalla budjetilla eläville perheille tuki on tarjonnut arkeen piristystä ja poikkeuksellista luksusta, joka on tuonut hyvää mieltä niin lapsille kuin vanhemmille. Näin ePassin-ateriatukea saaneet vanhemmat kuvailevat kokemuksiaan:

”Lähes joka kerran Rosson ohi kulkiessa lapsi on kommentoinut, miksi me ei ikinä käydä siellä syömässä. Nyt käytiin.”

”Ihanaa. Saamme joululomalla tehdä lasten kanssa jotain extraa. Pääsemme ravintolaan syömään.”

”Ollaan käyty lapsen kanssa kahvilassa. Tätä ei ollut moneen moneen kuukauteen. Lapsi sai valita mitä haluaa ja sekös oli vau-elämys heh.”

”Lapset olivat innoissaan, että hekin pääsivät syömään mäkkäriin.”

”ePassi-ateriatuella tilattiin etukäteen ruuat, haettiin kotiin – eikä syötykään keittiössä, kuten tavallista, vaan tehtiin kattaus hienosti olohuoneen pöydälle. Juhlahetki.”

Lapsiperheiden tuen tarve jatkuu

Ensimmäinen koronavuosi koetteli lapsiperheiden henkisiä ja taloudellisia voimavaroja. Pandemia ei kuitenkaan ole vielä ohi ja on selvää, että lapset, nuoret ja perheet tulevat tarvitsemaan monipuolista tukea myös tänä vuonna. Pelastakaa Lapset jatkaa ePassin-ateriatuen jakoa taloudellisissa vaikeuksissa oleville lapsiperheille niin kauan kuin lahjoitusvaroja tähän avustushankkeeseen on käytössä.

”Olemme erittäin kiitollisia ePassille 10 000 ravintola-aterian lahjoituksesta. Tämä tuo konkreettista tukea ja valtavan määrän hyvää mieltä ahdingossa elävien perheiden arkeen. Olemme myös erittäin iloisia ePassin aloitteesta tuoda omaa osaamistaan ja täysin uudenlainen tukihanke käyttöömme. Toivon, että myös muut yritykset ja yksityishenkilöt lähtevät mukaan näihin talkoisiin lahjoittamalla aterian”, kommentoi Pelastakaa Lapset ry:n viestinnän ja varainhankinnan johtaja Sanna Kuusisto.

ePassin käynnistämään Auta aterialla –kampanjaan voi osallistua lahjoittamalla haluamansa summan osoitteessa: https://oma.pelastakaalapset.fi/autaaterialla/6-3891. Ateriatukihanke toteutetaan täysin lahjoitusvaroin, joten mitä enemmän lahjoituksia tehdään, sitä useammalle lapsiperheelle ilmainen ravintola-ateria voidaan vielä tänä vuonna jakaa.