Nuori mies mittaa tekstiiliä ompelua varten Burkina Fasossa työpaikallaan.

Turvallisten aikuisten ansiosta Jeremy opiskelee ja tavoittelee unelmiaan

Jeremyllä, 21, ei ollut aikaisemmin mahdollisuutta käydä koulua. Perheellä ei ei ollut varaa opiskelumateriaaleihin tai ruokaan. Jeremyn kokemus osoittaa, miten useilla turvallisilla, välittävillä aikuisilla voi olla lapsen elämässä merkittävä rooli.  

Jeremy on kotoisin Burkina Fasosta, yhdestä maailman köyhimmistä maista. Burkina Fasossa ei ole helppoa olla lapsi. Aseelliset konfliktit, ilmastonmuutos, koulutuksen puute ja äärimmäinen köyhyys vaikeuttavat perheiden elämää ja vaarantavat lasten tulevaisuuden.

Jeremyn perhe sai apua toimeentuloon ja lasten koulumaksuihin, ja näin Jeremy pääsi jatkamaan peruskoulua.    

Jeremy sai Pelastakaa Lasten kautta apua ammatin valintaan ja pääsi kouluttautumaan oppisopimuksella.    

“Päädyin lopulta ompelemaan. Opiskelen nyt neljättä vuotta, ja olen omaksunut alan omakseni.”   

Jeremy on saanut tukea uuden oppimisessa erityisesti esihenkilöltään Konate Dieudonnélta. Jeremy kokee, että turvallisen aikuisen läsnäolo on auttanut häntä kehittymään ja rakentamaan omaa tulevaisuuttaan.   

“On totta, että olen kouluttanut paljon nuoria, mutta Jeremy on nuorion todella lahjakas. Hänellä on visuaalinen muisti ja olen todella iloinen, sillä hän antaa kaikkensa ja haluaa oppia koko ajan lisää. Hänen lahjakkuutensa motivoi minua, sillä pidän ihmisistä, jotka haluavat oppia koko sydämestään”, kuvaa Dieudonné.   

Jeremy unelmoi urasta menestyvänä vaatesuunnittelijana, joka pystyy auttamaan muita, aivan kuten häntäkin on autettu. Hän ihailee erityisesti esihenkilöään Dieudonnéa, joka on Jeremyn mukaan selviytynyt vaikeistakin haasteista, kuten useita perheitä koettelevasta köyhyydestä. 

“Toivon olevani taitava ompelija, kuten pomoni, sillä kun hän tuli tänne koettelemustensa kanssa, hän teki silti hyvää työtä. Olen nähnyt tämän omin silmin, ja aion tulla pomoni kaltaiseksi tunnetuksi ompelijaksi”, Jeremy sanoo. 

Keskeytymätön tuki lapsille tärkeää

Pitkäaikaisella ja keskeytymättömällä tuella tiedetään olevan lasten elämiin merkittävä, konkreettinen vaikutus. Pelastakaa Lapset vahvistaa Burkina Fasossa lasten oikeutta turvalliseen ja väkivallattomaan lapsuuteen sekä koulutukseen. Lastensuojelun kehittäminen yhdessä maailman köyhimmistä maista on äärimmäisen tärkeää. 

Pitkäaikainen tuki on auttanut Jeremyä paitsi pääsemään kouluun, myös hahmottamaan, mitä hän haluaa tehdä isona. 

Jeremy sanoo Pelastakaa Lasten olleen itselleen tärkeänä tukena. 

”En olisi muutoin tässä missä nyt olen.” 

Jeremyä tukeneet aikuiset mahdollistavat pojalle tulevaisuuden, jossa Jeremy itse haluaa jakaa hyvää takaisin. Pelastakaa Lasten työntekijät jatkavat yhteistyötä paikallisten perheiden, yhteisöjen ja viranomaisten kanssa lasten hyvinvoinnin takaamiseksi Burkina Fasossa.