Tjäreborg ja Pelastakaa Lapset aloittavat yhteistyön  

Tuhannet iloiset lapset perheineen matkustavat vuosittain Tjäreborgin lomamatkalle. Samaan aikaan ympäri maailmaa on miljoonia lapsia, joiden asiat eivät ole yhtä hyvin, vaan heiltä puuttuvat perusoikeudet turvalliseen lapsuuteen. Pohjoismainen Nordic Leisure Travel Group, johon Tjäreborg kuuluu, aloittaa nyt pitkäaikaisen yhteistyön Pelastakaa Lasten kanssa. Yhteistyöllä Tjäreborg haluaa tukea turvallista lapsuutta, yhtä lailla Kainuussa kuin Krabillakin.

Yli 55 vuoden aikana Tjäreborg on ollut mukana lukuisissa erilaisissa yhteistyöprojekteissa monissa lomakohteissa. Usein tukiprojektit ovat liittyneet koulujen, sairaaloiden tai lastenkotien toimintaan, esimerkiksi Thaimaassa, Meksikossa ja Gambiassa. Uuden kumppanuuden kautta yritys haluaa entistä selkeämmin olla mukana edistämässä tätä tärkeää asiaa.

– Turvallisen ympäristön varmistaminen lapsille lomamatkan aikana on tietysti aina tärkeää Tjäreborgille. Turvallinen kasvuympäristö ja leikki ovat kaikkien lasten perusoikeuksia riippumatta siitä, missä he asuvat. Valitettavasti se on kuitenkin kaukana itsestäänselvyydestä. Yhteistyössä Pelastakaa Lasten kanssa voimme edistää yleistä tietoisuutta lapsen oikeuksista sekä yhdessä asiakkaidemme kanssa lahjoittaa rahaa Pelastakaa Lasten tärkeään työhön, sanoo Jessica Virtanen, Tjäreborgin maajohtaja.

– Olemme iloisia siitä, että Tjäreborg haluaa olla mukana työssä lasten hyväksi. Yhteistyömme kautta voimme parantaa tietoisuutta lapsen oikeuksista NLTG-konsernissa sisäisesti sekä myös heidän asiakaskuntansa keskuudessa, josta iso osa on lapsiperheitä. Tällä tavoin voimme edistää lapsen oikeuksia maailman eri kolkissa. Olemme ylpeitä tästä yhteistyöstä, sanoo Heli Le, Pelastakaa Lasten yritysyhteistyön tiiminvetäjä.

Yhteistyön lähtökohtana on YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus sekä Pelastakaa Lapset -järjestön asiantuntemus. Tjäreborgin ja Nordic Leisure Travel Groupin painopistealueita ovat:

  • Turvallisten ja osallistavien lomaympäristöjen luominen kaikille lapsille Tjäreborgin lomamatkoilla. Yritys myös kouluttaa henkilökuntaansa näissä kysymyksissä yhteistyössä Pelastakaa Lasten kanssa.
  • Tuki Pelastakaa Lasten työlle haavoittuvassa asemassa olevien lasten suojelemiseksi ja lapsiystävällisten tilojen luomiseksi, jossa lapset voivat leikkiä ja olla lapsia. Tuki käsittää mm. vuosittaisen lahjoitussumman Pelastakaa Lapsille sekä yrityksen asiakkaiden osallistamisen erilaisiin keräyksiin.
  • Tietoisuuden lisääminen lapsen oikeuksista kertomalla niistä yrityksen eri kanavissa.