Peppi viettää syntymäpäiviä -kirjan tuotoilla tuetaan pakomatkalla olevia tyttöjä – WSOY mukana Pippi of Today -kampanjassa

Maailmanlaajuisella Pelastakaa Lasten ja Astrid Lindgren AB:n Pippi of Today –kampanjalla kohdistetaan huomiota ja kerätään varoja pakomatkalla olevien tyttöjen hyväksi. Nyt kampanjan keulakuvan, kiltin, rohkean ja vahvan Peppi Pitkätossun syntymäpäiväviikolla kampanjan pitkäaikainen tukija WSOY nostaa tärkeän aiheen jälleen esille. Peppi viettää syntymäpäiviä -kirjan tuotoista lahjoitetaan osuus pakomatkalla olevien tyttöjen tueksi.

Pakolaisia sekä asuinsijoiltaan siirtymään joutuneita on nyt enemmän kuin mitä ikinä tilastoitu. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n mukaan yli 80 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa pakon edestä, ja heistä 30-34 miljoonaa on lapsia. Pakomatkalla olevat tytöt ovat erityisen haavoittavassa asemassa: väkivalta ja lapsiavioliitot sekä koulutuksesta pois jääminen uhkaavat erityisesti tyttöjä. Monet heistä ovat pakomatkalla yksin tai joutuneet eroon vanhemmistaan.

”Peppi Pitkätossu on esikuva rohkeudesta ihan kaikille, mutta ennen kaikkea tytöille, joiden asema on edelleen maailmassa hauras. Siksi olen iloinen, että voimme kerätä varoja juuri tyttöjen aseman parantamiseksi”, sanoo WSOY:n lastenkirjaosaston vt. kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén.

Astrid Lindgrenin ensimmäisen Peppi Pitkätossu -kirjan julkaisusta tulee toukokuussa kuluneeksi 76 vuotta. Peppi-kirjojen kustantaja WSOY juhlistaa syntymäpäiväsankaria: jokaisesta myydystä Peppi viettää syntymäpäiviä -kirjasta lahjoitetaan euro ja jokaisesta äänikirjan kuuntelusta 10 senttiä Pelastakaa Lasten työhön pakomatkalla olevien tyttöjen hyväksi.

”Olemme todella iloisia, että WSOY on mukana Pippi of Today -kampanjassa. Sukeltamalla Peppi-kirjojen valloittavaan maailmaan voimme samalla auttaa erittäin vaikeassa asemassa olevia tyttöjä. Peppi Pitkätossu on suurenmoinen esikuva meille rohkeudesta ja kiltteyden voimasta näinä haastavina aikoina. Suuri kiitos WSOY:lle”, kiittää Heli Le, Pelastakaa Lasten yritysyhteistyön tiiminvetäjä.

Pippi of Today –kampanja jatkuu kuluvan vuoden loppuun.

Auta pakomatkalla olevia tyttöjä