Pelitubettaja Nedde kuvattuna tietokoneensa ääressä

Pelitubettaja Nedde kannustaa nuoria nettinuorisotalo Netariin

Pelitubettaja Nedde on tehnyt yhteistyötä Pelastakaa Lasten Netarin verkkonuorisotyön kanssa lisätäkseen nuorten tietoisuutta siitä, mitä kaikkea Suomen suurin nettinuorisotalo Netari lapsille ja nuorille tarjoaa.

Pelitubettaja Nedde istuu koneensa ääressä Netarin Minecraft-illassa, juttelee nuorille kaiken aikaa, vilkaisee ruudulle ilmaantuvia viestejä, vastaa johonkin, ja ryhtyy sitten käsittelemään illan aktiviteettia Netaricraftia. Viestit rullaavat kiihkeään tahtiin: hymiöitä, moikkauksia ja kommentteja soljuu jatkuvana virtana. Omalta koneeltaan peliä seuraa illan toinen vetäjä tubettaja Paqpa.

Tubettajat ovat verkossa toimivia mielipidevaikuttajia. Jotkut heistä nousevat nuorten keskuudessa huimaankin suosioon. Heistä ei kuitenkaan tule välttämättä lainkaan tietoiseksi, ellei itse pelaa verkossa tai tunne lapsia, jotka fanittavat heitä.

Netarikummi

Nedde on toiminut Netarissa kutsuvieraana: Netarikummina. Hän on yksi tämän ajan isoista tubettajanimistä. Lapsilla ja nuorilla on kova halu päästä hänen peli-iltoihinsa. Yhteistyön lähtökohta on tuoda Netarin olemassaoloa laajempaan tietoisuuteen. Terveiden arvojen puolesta vaikuttamistyötä tekevä Nedde on vahva voima lasten ja nuorten keskuudessa. Neddellä on YouTubessa 95 000 seuraajaa.

Netarikummi auttaa tiedon välityksessä ja nuorten tavoittamisessa. Netari on monipuolisesti verkossa lapsia ja nuoria palveleva nuorisotalo. Kaikilla verkossa aikaansa viettävillä alaikäisillä ei ole luottoaikuista kenen puoleen kääntyä, eikä joukkoa kavereita, joiden kanssa viettää vapaa-aikaa, joten siksi on tarve jakaa tietoa paikasta, jossa on turvallista olla. Netari on juuri sellainen. Sosiaalisten yhteyksien löytymisen paikka. Mutta Netari tarjoaa myös mahdollisuuden nimettöminä käytäville kahdenkeskeisille keskusteluille.

Nedde

Ei ole mikään ihme, että Nedde on niin suosittu. Hän on valoisa nuori nainen, jonka supliikki on sujuvaa. Taukoamattoman puheen aikana hän pitää monialaisen kokonaisuuden taitavasti kasassa. Hän viestii chattiin, etenee pelialustalla ja sanoittaa pelin tapahtumia sekä omia toimintaideoitaan.

Nedden nimikkopeli on Sims. Hän on kyseisen pelin ykköstubettaja. Pelin idea on luoda perheitä ja huolehtia luomastaan perheestä. Perheille toki rakennetaan myös asuntoja. Nedde julkaisee alustallaan Sims-rakennusvinkkejä, sillä juuri rakentaminen on hänen erityisosaamistaan.

– Olen pelannut koko ikäni. Pelaaviin tyttöihin suhtautuminen on muuttunut arvostavammaksi vuosien kuluessa, mutta hitaasti. Suurin osa seuraajistani on tyttöjä.

– Avasin kanavalleni Sims kaunein koti -ajanvietteen. Luon television ohjelmaformaattia noudattaen arvosteltavia koteja. Koska tubettaminen on ammattini, minun on ideoitava sellaista sisältöä, joka saa seuraajani innostumaan, kiinnostaa mainostajia, siten, että kanavaani ollaan tyytyväisiä.

Kummius liittyy myös Nedden omaan tarinaan pelaamisen maailmassa:

– Kummisetäni osti minulle ensimmäisen Sims-pelin. Siinähän oli ensimmäinen kosketus nykyiseen ammattiini!

Mikä on Netari?

Vuonna 2004 perustettu Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Pelastakaa Lasten Netarissa voi viettää aikaa, tavata kavereita ja jutella nuorisotyöntekijöiden sekä muiden luotettavien aikuisten kanssa. Netariin ovat tervetulleita kaikki nuoret. Netari toimii netissä siellä missä nuoret ovat: Momiossa, Discordissa, Twitchissä, Minecraftissa ja sosiaalisen median palveluissa. Netaria rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö.

Netarissa voi:

  • katsoa pelistreamauksia Netarin Twitch-kanavalla ja jutella samalla chatissa esim. peleistä ja pelaamiseen liittyvistä asioista
  • keskustella Discordissa
  • tavata kavereita ja tuunata hahmoa Momiossa
  • jutella kahden kesken nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten luotettavien aikuisten kanssa verkkosivupohjaisessa chatissä www.netari.fi
  • Keskustella NetariWA:ssa eli WhatsAppin kautta Netarin työntekijöiden kanssa. Viestiä voi laittaa koska tahansa.
  • Netaria voi seurata Instagramissa @netarifi ja TikTokissa netari_official.