Pelastakaa Lasten joulukeräyksellä ennätystulos – haastavat ajat vahvistivat ihmisten hyvää tahtoa

Anna lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys sai suomalaiset lahjoittamaan ennätysmäärän lasten hyväksi koko maata koettelevasta tiukasta taloustilanteesta huolimatta. Yritykset ja yksityishenkilöt lahjoittivat yli 2,9 miljoonan euroa auttaakseen kaikkein heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja nuoria.

Yksityishenkilöt ja yritykset ovat lahjoittaneet yhteensä yli 2,9 miljoonaa euroa heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten auttamiseen. Valtaosa lahjoituksista tehtiin kotimaan vähävaraisten perheiden ja syrjäytymisvaarassa olevien lasten auttamiseksi. Kotimaan lasten lisäksi joululahjoituksin muistettiin myös erityisesti Ukrainan lapsia.

”Tiukentunut taloustilanne ei ole vähentänyt ihmisten halua auttaa. Päinvastoin ihmiset osoittivat entistä vahvemmin välittävänsä kaikkein heikoimmassa asemassa olevista lapsista. Tämä ennätyksellinen lahjoitusten määrä vaikuttaa suoraan laajuuteen, jolla voimme lapsia ja nuoria vuoden aikana tukea. Olemme äärimmäisen kiitollisia jokaiselle lahjoittajalle”, kiittää Pelastakaa Lapset ry:n viestintä- ja varainhankintajohtaja Sanna Kuusisto.

Suomessa elää tällä hetkellä yli 120 000 lasta vähävaraisessa perheessä. Koronakriisin vaikutukset, Ukrainan sota ja tiukentuvan talouden näkymät ovat ajaneet perheitä ahtaammalle. Kasvanut avuntarve näkyi pitkin edellistä vuotta Pelastakaa Lapsen työssä eri tavoin ja monipuolisen avun tarve jatkuu laajamittaisena tänäkin vuonna.

“Lahjoitusten turvin menemme luottavaisina kohti tavoitettamme tukea yli 50 000 lasta ja nuorta Suomessa tänä vuonna. Lahjoitusten avulla voimme tarjoa lapsille ja perheille juuri sitä apua, mitä he eniten tarvitsevat. Jatkamme muun muassa ruokalahjakorttien ja harrastustuen jakamista, tarjoamme keskustelutukea Netari-verkkonuorisotalossa ja tarjoamme perheiden tueksi tukihenkilöitä ja tukiperheitä”, Kuusisto toteaa.

Ukrainan sota ja kriisialueilla elävien lasten tilanne koskettivat myös sekä yritys- että yksityisiä lahjoittajia. Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Ukrainassa järjestö on toiminut vuodesta 2014 alkaen. Järjestö on laajentanut toimintaansa Ukrainassa heti sodan syttymisestä alkaen jakaen laajamittaisesti muun muassa puhdasta vettä, ruokaa, talvivaatteita ja muita tarvikkeita sekä käteisapua.

“Ukrainan tilanne jatkuvien pommitusten, kylmyyden ja sähkökatkosten myötä on vakava erityisesti lapsille. Koko lähes vuoden kestäneen sodan ajan suomalaiset lahjoittajat ovat olleet Ukrainan lasten tukena. Olemme syvästi kiitollisia, että suomalaiset muistivat Ukrainan lapsia myös joululahjoituksin, jotta voimme jatkaa laajamittaisen avun toimittamista eri puolille Ukrainaa”, Kuusisto kiittää.

Joulukampanjan aikana järjestön pitkäjänteiseksi kuukausilahjoittajaksi ja vapaaehtoiseksi ilmoittautui yhteensä reilu parituhatta ihmistä. Pelastakaa Lapsille ihmisten sitoutuneisuus yhteiseen työhön lasten hyväksi on koko kansalaisjärjestön olemuksen ydin.