Pelastakaa Lapset logo

Lapsille ja nuorille tarjolla keskustelutukea Netari-chatissa Vantaan tapahtumiin liittyen 

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari-chat on auki tänään 2.4.2024 poikkeuksellisesti klo 15.00–21.00 tarjotakseen lapsille ja nuorille keskustelutukea Vantaan kouluampumisen vuoksi. Tukea Netarin kautta on tarjolla myös muina päivinä. 

Vantaan kouluampuminen on järkyttänyt niin lapsia kuin aikuisia Suomessa. Pelastakaa Lapset tarjoaa lapsille ja nuorille netissä keskustelutukea järkyttävien tapahtumien käsittelemiseen. 

Netari-chatissa lapset ja nuoret ympäri Suomea pääsevät keskustelemaan tapahtuneesta anonyymisti luotettavien ammattilaisten ja koulutettujen vapaaehtoisten kanssa. 

“Tällaiset kriisit voivat vaikuttaa lapsiin voimakkaasti. Lapset myötäelävät toisten lasten hätää ja monet ovat huolissaan siitä, ovatko he itse ja heidän läheisensä turvassa. On tärkeää, että lapset saavat nyt tukea aikuisilta”, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n valmiustoiminnan asiantuntija Anna Salmenhaara

Pelastakaa Lapset muistuttaa, että aikuisten on nyt tärkeä seurata, kuinka lapsi reagoi tapahtuneeseen tai siitä kertovaan mediatulvaan, kuunnella lapsen kysymyksiä, antaa niihin rehellisiä vastauksia ja lohduttaa. 

Pelastakaa Lasten ylläpitämä Netari on Suomen suurin nettinuorisotalo. Se on ollut nuorten tukena jo vuodesta 2004.

Netarin palveluajat: 

  • www.netari.fi-nettisivun kautta toimiva Netarin kahdenvälinen anonyymi tukichat on avoinna lapsille ja nuorille tänään tiistaina 2.4. klo 15–21. Muina arkipäivinä ja sunnuntaisin Netarin tukichat on auki klo 18–21.  
  •  Netari WA- tukichat WhatsAppissa on avoinna arkipäivisin klo 17–19. 

Tiedoksi myös:  

Lisätietoja:    

Anne Salmenhaara, valmiustoiminnan asiantuntija, Pelastakaa Lapset ry, puh.  050 433 1500, anna.salmenhaara@pelastakaalapset.fi