Perhekuntoutusyksikkö Tyrsky, asiakasäiti pitää sylissään pientä vauvaansa ja istuu lattialla selkä kameraan päin

”Olen nyt paljon luottavaisempi tulevaisuuden suhteen”

Perhekuntoutusyksikkö Tyrskyn asiakasäiti ja hänen pieni lapsensa ovat saaneet apua ja tukea yhteiseen elämäänsä perhekuntoutuksesta. Äidin uupumus ja arki pienen vauvan kanssa ovat tuoneet haasteita jaksamiseen sekä arjen hallintaan. Työntekijöidemme vankka luottamus ja usko perheeseen ovat olleet keskeisiä tekijöitä kuntoutusprosessissa.

Lue alta, miten asiakasäiti itse kokee perhekuntoutuksen vaikutukset:

Millaista tukea sinä ja perheesi olette saaneet Tyrskyssä?

”Uupumukseeni on auttanut se, että minuun on uskottu ja kuntoutumistani on tuettu. Lisäksi minun ja lapseni vuorovaikutuksesta on puhuttu avoimesti, ja hyvää vuorovaikutustamme on kehuttu. Oma kokemukseni on otettu vakavasti, ja on uskottu siihen, että tilanne tulee muuttumaan parempaan.”

Mistä sinä ja perheesi olette erityisesti hyötyneet?

”Meidän välisestä hyvästä vuorovaikutuksesta ja tavastani hoitaa lasta on puhuttu positiivisesti. Avoimuus ja usko minuun ja lapseeni ovat olleet tärkeitä.”

Miten perhekuntoutus Tyrskyssä on vaikuttanut sinun ja perheesi tilanteeseen?’

”Olen nyt paljon luottavaisempi tulevaisuuden suhteen, ja uskon, että asiat tulevat paranemaan.”

Miten olet kokenut kuluneen ajan perhekuntoutuksessa?

”Aluksi tunsin pettymystä itseeni ja ajattelin, että perheohjaajat pitävät minua vain yhtenä tuen tarpeessa olevana vanhempana lisää. Ajan myötä aloin kuitenkin uskoa, että saan täältä oikeaa apua.

Aluksi epäilin, kuuluinko tänne, mutta varmuuteni kasvoi ajan kuluessa. Kun olen saanut jatkuvasti tukea ja luottamusta ohjaajilta, olen varmistunut siitä, että meitä autetaan pääsemään eteenpäin ja kotiin.”

Mikä on ollut hyvää ja toimivaa?

”Hyvää on ollut se, että kun olen tarvinnut tukea, sitä on annettu heti. Minun tarpeitani on kuunneltu ja niihin on vastattu välittömästi.”

Miten Tyrskyn toimintaa voisi kehittää nykyisestä?

”Erityisesti aluksi ajattelin, että olisi ihanaa, jos olisi ns. yhteinen olohuone, johon voisi tulla muiden asiakasperheiden kanssa katsomaan vaikka telkkaria ilman aikatauluja. Ohjaajilla on aika paljon kirjallista työtä, mikä saattaa viedä aikaa yhteisöllisiltä hetkiltä.”

Onko sinulla jotain terveisiä Tyrskyyn perhekuntoutukseen tuloa harkitseville perheille ja vanhemmille?

”Olkaa rohkeita ja avoimia ottamaan apua vastaan!”