NP Housukauppa tukee Pelastakaa Lasten työtä niin kotimaassa kuin maailmalla

NP Housukauppa on solminut yhteistyösopimuksen Pelastakaa Lapset ry:n kanssa. Yrityksen sekä Pelastakaa Lasten satavuotiset historiat ovat linkittyneet toisiinsa eri tavoin jo vuosikymmenien ajan.

Yrityksen arvoihin on jo sen alkuajoista lähtien kuulunut yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja toisista huolehtiminen. Erityisesti lasten auttaminen oli yrityksen perustajan, Aino Rosendahlin sydäntä lähellä. Kun toinen maailmansota alkoi vuonna 1939, olivat Lahdessa sijaitsevan vastaanottokodin lapset hoitajineen evakossa Ainon kotipaikassa Kutajoen kartanossa neljän kuukauden ajan, kunnes vastaanottokodille löydettiin uusi turvallinen sijoituspaikka. Aino Rosendahl oli myös Lahden Pelastakaa Lapset ry:n jäsen vuodesta 1929 ja toimi yhdistyksen rahastonhoitajana ja hallituksen jäsenenä 1935–1955, sekä kunniajäsenenä vuodesta 1958.

Myös yrityksen pitkäaikaiselta toimitusjohtajalta ja nykyiseltä hallituksen puheenjohtajalta Risto Rosendahlilta, löytyy yhteistä historiaa Pelastakaa Lasten kanssa. Risto on ollut mukana Lahden Pelastakaa Lapset ry:n tilintarkastajana ja tässä roolissa saanut olla näköalapaikalla lasten- ja nuorten hyvinvointiin. Monenlaiset erilaiset elämäntarinat ovat koskettaneet Ristoa vuosien ajan ja hän on saanut nähdä läheltä, miten tärkeää työtä Pelastakaa Lapset tekee.  Tämän historian valossa, nykyisen toimitusjohtajan Markus Rosendahlin oli hyvin luontevaa lähteä rakentamaan yhteistyötä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

”NP Housukauppa haluaa olla tukemassa Pelastakaa Lasten työtä vuosittain erilaisin kampanjoin – lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus.”

“Haluamme jatkaa yrityksemme perustajan Aino Rosendahlin aloittamaa työtä ja olla mukana tukemassa lapsia ja nuoria. Koemme Pelastakaa Lasten tekemän työn erittäin arvokkaaksi ja tärkeäksi. NP Housukauppa haluaa olla tukemassa Pelastakaa Lasten työtä vuosittain erilaisin kampanjoin – lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus”, kertoo Markus Rosendahl.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme kotimaisen perheyrityksen, jolla on pitkä yhteinen historia kanssamme, tukemaan toimintaamme lasten ja nuorten hyväksi niin kotimaassa kuin maailmalla. Lämmin kiitos NP Housukauppa ja tuleviin yhteisiin kampanjoihin mukaan lähtevät asiakkaat, kiittelee Johanna Mäkelä, yritysyhteistyön tiiminvetäjä, Pelastakaa Lapset ry.


NP Housukauppa on lahtelainen vaatetusalan perheyritys, jolla on yli 100-vuotinen historia, mutta katse kirkkaasti tulevaisuudessa. Jo neljännen yrittäjä sukupolven käsissä oleva NP Housukauppa, haluaa tarjota laadukkaita ja istuvia housuja niin miehille kuin naisille moneen menoon.