Lidlin pulloautomaatteihin uusi toiminto: panttirahat voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen

Lidlin pullonpalautuskoneilla otetaan 1.12.2021 lähtien käyttöön uusi palvelu, jossa asiakas voi lahjoittaa panttirahansa hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyyskohteena on Pelastakaa Lapset -järjestön Eväitä Elämälle -ohjelma. Lahjoituksilla tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten harrastamista.

Lidlillä on Suomessa lähes 200 myymälää, joissa kaikissa on vähintään yksi pullonpalautuskone. Joulukuusta 2021 alkaen kaikilla Lidlin pullokoneilla voi halutessaan tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

Palvelu toimii niin, että asiakas valitsee pullojen ja tölkkien syöttämisen jälkeen automaatin näytöltä kahdesta vaihtoehdosta: lahjoitus tai kuitti. Jos asiakas päättää lahjoittaa panttirahat, automaatti kysyy vahvistusta. Asiakas vahvistaa lahjoituksen ja saa kuitin lahjoituksesta.

– Uskon että asiakkaamme innostuvat palvelusta, koska tämän helpompaa ei hyväntekeväisyyteen osallistuminen voi olla, Lidlin vastuullisuusasiantuntija Jenni Hakkarainen kertoo.

Lahjoituskohteeksi on valittu Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelma. Ohjelmassa tuetaan vähävaraisissa perheissä elävien lasten opiskelua ja harrastamista. Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi. Automaatilla lahjoitetut rahat tilitetään järjestölle lyhentämättöminä.

– Koronakriisi on lisännyt lasten ja nuorten eriarvoistumista. Erityisen haastavassa asemassa ovat vähävaraisissa perheissä elävät lapset. Jokaisella lapsella tulisi olla mahdollisuus harrastaa perheen taloudellisesta tilanteesta riippumatta. Lidlin asiakkaiden tekemillä lahjoituksilla mahdollistetaan yhä useammalle lapselle harrastamisen riemu, sanoo Pelastakaa Lapset ry:n yritysyhteistyöstä vastaava Heli Le.

Palvelu on käytössä 1.12.2021 alkaen kaikissa Lidl-myymälöissä Hangosta Sodankylään. Palvelu on käytössä ympäri vuoden.

Lisätiedot:

Lidlin viestintä, media@lidl.fi, p. (09) 2345 6400
Satu Suontaa, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, satu.suontaa@pelastakaalapset.fi, 050 344 0242

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti kasvaneessa organisaatiossa työskentelee noin 5500 henkilöä. 196 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa, Laukaassa ja Järvenpäässä sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista ja ajankohtaisista tarjouksista löytyy Lidl Plus -etusovelluksesta tai osoitteessa lidl.fi. Lisätietoja yrityksestä osoitteessa corporate.lidl.fi.

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children -liikettä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi