Lidlin pulloautomaateilla lahjoitettiin lähes 330 000 euroa kotimaan vähävaraisille lapsille

Lidlin asiakkaat lahjoittivat reilun vuoden aikana lähes 330 000 euroa pullopanttirahoja Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan, jolla tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia. Panttilahjoituksilla voidaan tukea lähes 1 200 lapsen harrastamista.

Lidlin kaikilla yli 200 pulloautomaatilla on ollut mahdollisuus lahjoittaa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan joulukuusta 2021 alkaen. Lahjoitustoiminto on otettu ilolla vastaan, ja Lidlin asiakkaat ovat lahjoittaneet 329 009,16 euroa vähävaraisten perheiden lasten harrastamiseen. Pullonpalautusautomaateilla tehdyt lahjoitukset menevät Pelastakaa Lapset -järjestön Eväitä Elämälle -ohjelmaan.

– Yhteistyö on ollut erityisen tärkeä meille Lidlissä, sillä lapset ovat meidän kaikkien tulevaisuus. Lasten ja nuorten arki tarkoittaa meille hyvin tavallisia ja turvallisia asioita, kuten terveellisten elintapojen tukemista, liikuntamahdollisuuksien edistämistä ja työelämätaitojen kartuttamista. Pelastakaa Lapset on luotettava kumppani ja on hienoa, että olemme voineet mahdollistaa asiakkaiden avun heille, sanoo Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennanen.

Eväitä Elämälle -ohjelman varoilla tuetaan vähävaraisten perheiden lasten opiskelua ja harrastustoimintaa. Harrastustuki on tarkoitettu alle 18-vuotiaille lapsille, joiden harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen on uhattuna perheen tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi. Lidlin asiakkaiden pullonpalautuslahjoituksilla voidaan tukea lähes 1200 lapsen harrastamista. Kunkin lapsen saama keskimääräinen harrastustuki on lähes 300 euroa. Summa vaihtelee lapsen harrastuksen kulujen mukaan.

– Monien harrastusten hinta on vuosien saatossa moninkertaistunut. Samalla olemme nyt tilanteessa, jossa elinkustannukset ovat kasvussa ja monet perheet tekevät arjessaan kovia valintoja. Eväitä Elämälle -harrastustuen tavoite on, että lasten ei tarvitsisi luopua tärkeistä harrastuksista perheen heikon taloudellisen tilanteen vuoksi, vaan tukemme kantaisi vaikeiden aikojenkin yli. Tuella on suuri merkitys lasten ja nuorten elämään ja heidän hyvinvointiinsa. Olemmekin todella kiitollisia Lidlin pitkäaikaisesta ja merkittävästä tuesta Eväitä Elämälle -ohjelmaamme, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n pääsihteeri Hanna Markkula-Kivisilta.

Tutustu vuoden 2022 Eväitä Elämälle -raporttiin »

Lidl lahjoitus 100 000 euroa

Pääsihteerimme Hanna Markkula-Kivisilta vastaanottamassa Lidlin ensimmäistä lahjoitusta Eväitä Elämälle -ohjelmaan kesäkuussa 2022 Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennaselta ja viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikoselta.

Lidlin lahjoitus 229 009,16 euroa.

Lidlin toimitusjohtaja Nicholas Pennanen luovuttamassa Pelastakaa Lasten pääsihteerille Hanna Markkula-Kivisillalle Lidlin toista lahjoitusta Eväitä elämälle -ohjelmaan maaliskuussa 2023.

Oletko kiinnostunut yhteistyömahdollisuuksista? Ota yhteyttä yritysyhteistyön tiiminvetäjään Johanna Mäkelään johanna.makela@pelastakaalapset.fi