lapsi pitää aikuisen kädestä kiinni

Lastenkoti Ritvalan uusi johtaja oli lastenkin suosikki

Olen Tuire Mikkonen-Kalpio ja olen toukokuussa aloittanut Ritvalan lastenkodissa johtajana. On ollut ilo päästä osalliseksi Pelastakaa lapset ry toimintaa ja aloittaa työskentely lastensuojelun moniammatillisessa tiimissä.

Arvostan suunnattomasti saamaani kokemustani työhaastatteluprosessissani, jossa Ritvalan lapsilta oli pyydetty heille tärkeitä kysymyksiä siitä, mitä he toivovat uudelta johtajalta. Tärkeiksi kysymyksiksi oli valikoitunut mm. se miten toimin, jos on kaksi karkkipussia ja kolme lasta tai miten toimin, jos teen koneella töitä ja lapsella on minulle asiaa. Merkittäviä asioita pohdittavaksi ja hyvä muistutus arjen tärkeisiin valintoihin ja päätöksiin. Lasten ottaminen osalliseksi näinkin merkittävään prosessiin kuvaa Pelastaa Lasten arvomaailmaa lasten osallistamisesta ja kuulemisesta.

Olen työskennellyt lastensuojelun eri tehtävissä useiden vuosien ajan. Työurallani on koostunut lastensuojelun sosiaalityöstä sekä laitosjohtamisesta. Lisäksi olen kouluttautunut trauma- ja kriisityöhön. Vapaa-aikani kuluu aktiivisesti koira-urheilun parissa suursnautseripoikieni kanssa.

Koen työssäni hyvin merkitykselliseksi erilaiset kohtaamiset. Kohtaamiset tuovat omaan ammatillisuuteeni uuden oppimista ja tilanteiden peilaamista. Minulle on tärkeää olla läsnä työyhteisössä niin aikuisille kuin lapsillekin. Ritvalan aikuisten ja lasten lämminhenkinen, aito kohtaaminen sekä kunnioittava vuorovaikutus ovat tehneet minuun ison vaikutuksen, ja olen iloinen, että saan olla osana tätä kohtaamista!

Toivon kuntien kanssa hyvää ja avointa yhteistyötä, olen mielelläni kanssanne edistämässä sijaishuollon eri prosesseja tarpeidenne mukaan.

Ota yhteyttä

Tuire Mikkonen-Kalpio

Yksikön johtaja, Lastenkoti Ritvala

Lasten kysymykset työhaastatteluun

  1. Lapsille on tärkeää, että johtaja on kokenut ja ollut aikaisemmin johtaja. Missä työssä olet ollut? Oletko ennen ollu tällaisessa paikassa töissä ja tottunut lapsiin?
  2. Miten kohtelet lasta, jos lapsi vahingossa tiputtaa esim. mehua jonkun tärkeän paperin päälle?
  3. Jos on kaksi lasta ja kolme karkkipussia, miten jaat ne? (oikea vastaus on, että kolmas pussi puolitetaan)
  4. Mitä teet, jos lapset haluaa eri asioita? Esimerkiksi toiset haluaa, että yhteinen ulkoilu aika on kaksi tuntia ja toiset, että tunnin.
  5. Mitä teet, jos olet tietokoneella ja lapsi tulemaan sanomaan, että on tärkeää asiaa?