Koronajouluna lasten ja nuorten yksinäisyys ja huolet korostuvat – Pelastakaa Lasten JouluManteli tarjoaa nuorille keskustelutukea verkossa

Monelle lapselle ja nuorelle joulu on yksinäistä tai levotonta aikaa. Tarve turvallisen aikuisen läsnäololle korostuu. Pelastakaa Lapset ry:n JouluMantelissa nuori voi jouluaattona keskustella muiden nuorten ja luotettavan aikuisen kanssa verkossa nimimerkin turvin. Tänä jouluna keskusteluavulle on erityisen suuri tarve.

Koronakriisi on aiheuttanut monille lapsiperheille taloudellisia haasteita. Niin lasten kuin vanhempien henkinen hyvinvointi on kuormittunut. Jouluna heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten ongelmat usein korostuvat, kun koulut, harrastukset, nuorisotalot ja monet nuorille suunnatut tukipalvelut ovat kiinni.

“Edelleen jatkuva korona koettelee erityisesti nuorten uskoa itseensä, tulevaisuuteen ja omaan jaksamiseen. Yksinäisyys on lisääntynyt huomattavasti, ja jouluna se voi tuntua erityisen raskaalta. JouluManteli tarjoaa kaikille lapsille ja nuorille paikan, jossa voi jakaa joulun ajan ilot ja murheet muiden nuorten ja turvallisten aikuisten seurassa”, kertoo kehittämispäällikkö Antti Järventaus Pelastakaa Lapset ry:stä.

Joulu vuoden yksinäisintä aikaa

Pelastakaa Lasten JouluManteli järjestetään jo yhdeksännettätoista kertaa. Viime vuonna anonyymeissa keskusteluissa nuorten kanssa korostuivat synkät teemat kuten yksinäisyys, ahdistus, korona, itsetuhoisuus ja hankalat kotiolot.

“Nuorten tarve välittävän aikuisen kohtaamiselle on kasvanut voimakkaasti viime aikoina. JouluManteli on jo vuosien ajan ollut paikka, johon nuoret tulevat kertomaan joulukuulumisiaan”, jatkaa Järventaus.

JouluManteli-chatissa nuorten keskustelutukena toimivat Pelastakaa Lasten työntekijät sekä koulutetut vapaaehtoiset.

JouluManteli on tänä vuonna avoinna useilla nuorille suunnatuilla verkkoalustoilla jouluaattona klo 18-01 osoitteessa: www.joulumanteli.fi

Lisätietoja:

Antti Järventaus, kehittämispäällikkö, Pelastakaa Lapset ry,

puh. 050 364 6410, antti.jarventaus@pelastakaalapset.fi

Satu Suontaa, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry,

puh. 050 344 0242, satu.suontaa@pelastakaalapset.fi