Care Day'n eli sijaishuollon juhlapäivän värikäs viiri

Hyvää Care Day’ta eli sijaishuollon juhlapäivää!

Kansainvälistä sijaishuollon juhlapäivää eli Care Day’ta juhlitaan tänä vuonna helmikuun 16. päivä. Juhlapäivän tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Vuoden 2024 Care Day’n teema on toivon kannattelu. Lisää tietoa sijaishuollon juhlapäivästä löytyy Pesäpuu ry:n sivuilta.

Care Dayn tunnelmia voi seurata Instagrammissa sekä muissa sosiaalisen median kanavissa aihetunnisteilla: #sijaishuollonjuhlapäivä, ja #CareDay24.

Tunnelmia Pelastakaa Lasten Care Day’sta

Pelastakaa Lasten kaikissa sijaishuollon yksiköissä sekä perhehoidon tiimeissä ympäri Suomen juhlistetaan Care Day’ta lämpimässä hengessä – jokainen omalla tavallaan ja lasten toiveiden mukaisesti.

Kehuja ja keksejä | Etelä-Suomen perhehoito

Turun ja Helsingin Etelä-Suomen perhehoidon tiimit lähettivät iloisen Care Day -tervehdyksen sijaisperheilleen pienien postipakettien muodossa. Paketti sisälsi yhteistä tekemistä leivonnan merkeissä ja pienen tehtävän, jossa perheenjäsenet saivat kehua toisiaan. Tehtävä otettiin innolla vastaan ja ensimmäiset keksit on jo tarjoiltu uunituoreina koko perheelle.

Etelä-Suomen perhehoidon tiimin lahja sijaisvanhemmille Care Day'na: Marianne keksien leivontapaketti ja kirje
Etelä-Suomen perhehoitotiimin asiakasperheen tekemiä keksejä sijaishuollon juhlapäivän kunniaksi.

Care Day -puuhalehtinen | Pohjois-Suomen perhehoito

Pohjois-Suomen perhehoidon tiimi kokoontui yhteen askartelemaan ja ideoi sijaisperheilleen Care Day -lehtisen, joka sisälsi mukavaa yhteistä tekemistä koko perheelle.

Lehtisessä oli erilaisia aktiviteettejä, kuten aivojumppaa Care Day -ristikon muodossa, ohjeet rentouttavaan Onnenpolku-satuhierontaan sekä herkullisen mutakakun resepti. Perhehoitajat saivat myös tilaisuuden kirjoittaa henkilökohtaisen kirjeen lapsilleen ja nuorilleen. Kirjeessä he pääsivät kertomaan, mikä tekee jokaisesta lapsesta ihanan, mistä he haluavat heitä kiittää sekä jakaa hyviä muistoja yhteiseltä matkalta.

Care Day -lehtisiä postitettiin perhehoitajille ja paketti sisältää monenlaista puuhaa koko perheelle.
Pohjois-Suomen aluepalveluissa laitettiin Care Day -lehtisen mutakakun ohje testiin ja lopputuloksena tuli hieno kakku!

Lasten kestosuosikki palju | lastenkoti Ritvala

Vääksyssä sijaitsevassa lastenkoti Ritvalassa vietetään lasten toiveesta CareDay’ta ja ystävänpäivää yhdessä, ja parin päivän varaslähdöllä, jotta kaikki pääsevät mukaan.

Lapset toivoivat yhteistä oleilua paljun ja limsabaarin merkeissä – sekä tietysti paljon herkkuja ja kakkua. Näinpä Ritvalan pihaan parkkeerasi jälleen palju ja pöydät notkuivat herkuja.

Päivä on ollut selkeästi onnistunut: ”Laitettiin suut suolaiseksi ja makeaksi sekä mietittiin, mitä ystävyys oikein tarkoittaa. Meillä on ollut ihana päivä! ❤️”

Ritvalan pihaan on parkkeeraanut palju useana juhlapäivänä ja siitä on muodostunut monivuotinen perinne.

Legendaarisia tikkupullia | Länsi-Suomen perhehoito

Länsi-Suomen perhehoidon tiimi lähetti perhehoitajilleen tietopaketin Care Daysta. Paketin sisältä löytyi lisäksi retkeilyyn liittyviä vinkkejä alueen kaikkiin maakuntiin. Tyhjin suin retkiä ei tarvitse tehdä, sillä tiimi varusti perheet herkuilla ja kaikki saivat kaakaopussukoita sekä legendaaristen tikkupullien ohjeet.


Kaislassa ja Pärskeessä lapset vievät pizzaperjantain uudelle tasolle

Vantaanlaakson erityislastenkodit Pärske ja Kaisla saa naapuruston vedet nousemaan kielille, sillä pihaan perustetaan Care Dayn kunniaksi koko porukan voimin ulkopizzeria. Lapset ja nuoret äänestivät ehdottamistaan ideoista pizzerialle nimeä ja voittajaksi tuli: Kota Pizzeria!

Kaislan nuori asukas pääsi suunnittelemaan pizzerialle kyltin, joka kiinnitettiin yhteisvoimin puuhun. Tunnelmia Kaislan ja Pärskeen pizzerian avajaisista tiedossa myöhemmin.