Fortum tukee Pelastakaa Lasten työtä kriisien ja konfliktien keskellä

Humanitaarisen avun tarve on juuri nyt ennätyksellisen suuri. Maailman lapsista joka kuudes elää konfliktialueella ja jopa puolet, eli miljardi lasta elää maissa, joissa ilmastonmuutoksen liittyvät riskit ovat hyvin suuret. Sotien, luonnonkatastrofien ja muiden kriisien keskellä elävät lapset kokevat asioita, joita yhdenkään lapsen ei pitäisi joutua kokemaan.

Yhteistyökumppanimme Fortum tukee työtämme kriisien ja konfliktien keskellä, ja on tehnyt 200 000 euron lahjoituksen hädänalaisten lasten auttamiseksi.

”Me Fortumilla uskomme, että lasten suojelemiseksi vahingoilta on tehtävä kaikki mahdollinen. Miehitetyllä Palestiinalaisalueella ja Israelissa koettu väkivallan dramaattinen kärjistyminen ja Ukrainan sodan jatkuminen ovat syvästi huolestuttavia, ja niillä on kauhistuttavia seurauksia lasten elämään ja hyvinvointiin. Fortum ja Pelastakaa Lapset -järjestö ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä. Olemme varmoja, että Lasten Hätäapurahastoon tehty lahjoitus käytetään siellä, missä sitä eniten tarvitaan”, kertoo Fortumin kestävän kehityksen johtaja Tomas Qvickström.

Pelastakaa Lapset on yksi maailman suurimmista humanitaarista työtä tekevistä lapsijärjestöistä. Yritysten ja yksityishenkilöiden Lasten Hätäapurahastoon tekemien lahjoitusten avulla pystymme reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee. Turvaamme lasten eloonjäämisen ja selviytymisen jakamalla välttämättömiä perustarvikkeita, varmistamalla heille kriittisten palveluiden saannin sekä tukemalla hädässä olevien perheiden toimeentuloa.

Toimitamme hätäapuna elintärkeitä perustarvikkeita, kuten ruokaa, puhdasta vettä, lämpimiä vaatteita ja peittoja. Järjestämme suojaa kotinsa menettäneille. Jaamme hädänalaisille perheille käteisapua, minkä turvin he voivat hankkia kipeimmin tarvitsemiaan asioita.

Toimitamme konfliktien ja kriisien keskellä eläville lapsille lääkkeitä ja hoitoa. Perustamme pakolaisleireille ja pakoreittien varrelle terveysklinikoita. Varustamme sairaaloita ja terveysklinikoita hoito- ja lääketarvikkeilla.

Kriisitilanteissa toimimme lasten suojelemiseksi kaikilta mahdollisilta uhilta, väkivallalta, huonolta kohtelulta ja hyväksikäytön eri muodoilta, kuten lapsityöltä ja varhaisilta avioliitoilta.

Varmistamme, että lapset voivat jatkaa opintojaan kriiseistä huolimatta esimerkiksi perustamalla tilapäisiä oppimiskeskuksia. Tuemme myös vaurioituneiden koulujen ja päiväkotien kunnostustöitä.

Järjestämme lapsille psykososiaalista tukea, jotta he voivat toipua kokemuksistaan. Perustamme lapsiystävällisiä tiloja, joissa lapset ja perheet voivat leikkiä, hengähtää ja kerätä voimia. Lisäksi koulutamme opettajia sekä terveys- ja sosiaalityöntekijöitä sekä eri paikallisten järjestöjen työntekijöitä, jotta he pystyvät tukemaan lapsia.

Edistämme myös yhteisöjen varautumista tuleviin kriisitilanteisiin esimerkiksi vähentämällä niihin liittyviä riskejä ennakkoon. Kasvatamme kaikkien toimijoiden, mukaan lukien lasten ja perheiden valmiuksia toimia ja selviytyä kriisitilanteissa. samalla kuin vahvistamme yhteiskunnallisia turvaverkkoja, kuten sosiaaliturvaa.

Yritysten tuen avulla Pelastakaa Lapset pystyy reagoimaan nopeasti, kun kriisi iskee ja pysymään lasten tukena niin pitkään, kuin he meitä tarvitsevat. 

Iloinen lapsi piirtää

Tue työtämme kriisien keskellä

Yrityslahjoituksen tekeminen on helppoa ja nopeaa – täytä verkkolomake, niin lähetämme yrityksellesi laskun.

Lahjoituksen myös tilisiirtona FI64 1017 000 2107 27. Muista kirjoittaa viitetekstiksi ”hätäapu”.

Keräyslupa: Poliisihallitus RA/2022/1401, myönnetty 12.10.2022, voimassa toistaiseksi 1.1.2023 alkaen koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Varat käytetään Pelastakaa Lasten humanitaariseen työhön. Kuukausilahjoitukset käytetään Pelastakaa Lasten työhön maailmanlaajuisesti.