Care Dayn eli Sijaishuollon juhlapäivän tunnelmaa

Kansainvälistä Sijaishuollon juhlapäivää eli Care Dayta juhlitaan Suomessa jo neljättä kertaa – tänä vuonna perjantaina 17.2.

Care Day on maailman suurin sijaushuollon juhla ja päivän tarkoituksena on juhlistaa kaikkia sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä.

Tule mukaan juhlaan!

Care Day -juhlintaa Pelastakaa Lapsissa

Erityislastenkoti Kaislassa sijaishuollon juhlapäivää juhlittiin jo ystävänpäivänä. Edellisen viikon aikana nuoret pääsivät pohtimaan omia unelmiaan ja näistä tehtiin yhteinen unelmakartta. Kaislan seinälle ilmestyi myös jokaiselle nuorelle ja ohjaajalle oma sydän, johon toiset saivat käydä kirjoittamassa positiivisia asioita sydämen omistajasta. Omaohjaajat kirjoittivat myös ihanat kirjeet omille nuorilleen, jotka ojennettiin nuorille juhlissa. Juhlat suunniteltiin yhdessä nuorten kanssa ja talo koristeltiin teeman mukaisesti. Nuorille oli myös hankittu yllätyslahjat – jokainen sai mukin omalla kuvallaan.

Erityislastenkoti Kaislan sijaishuollon juhlapäivä

Erityislastenkoti Kaislassa juhla näkyy niin yhteisenä tekemisenä ja herkkuina kuin sisustuksessa.

Perhehoidon tiimeissä juhlapäivää on huomioitu erilaisin juhlin ja tavoin. Perhehoitajille on mm. lähetetty muistamisia ja kiitoksia sekä opastettu tekemään jokaiselle perheenjäsenelle oma ”kehukukka” auringonkukan siemenistä.

Perhehoitajat saivat opastusta miten auringonkukan siemenistä voi tehdä jokaiselle perheenjäsenelle oman ”kehukukan”.

Suvilinnan lastenkodissa juhlinta on aloitettu hyvissä ajoin. Kahden viikon ajan ohjelmaan on kuulunut monenlaista tapahtumaa, joissa isoina teemoina on ollut lasten osallisuus ja arvostus. Lasten kanssa on mm. pelattu vahvuusbingoa sekä jaettu piristäviä huomionosoituksia. Juhlinta huipentuu huomiseen Care Day -juhlaan, joka toteutetaan lasten toiveiden mukaisesti. Päivään kuuluu mm. köyhiä ritareita aamiaiseksi sekä päivän päätteeksi leffailta. Lisäksi lasten henkilökohtaisia toiveita kuten aamiainen sänkyyn, autokyyti ostoksille ja harrastuksen kuvaaminen on osa ohjelmaa.

Suvilinnassa juhlinta on aloitettu lasten osallisuuden ja arvostuksen merkeissä mm. pelaamalla vahvuusbingoa

Myös lastenkoti Ritvalassa otettiin varaslähtö sijaushuollon juhlaan ja samalla kertaa lasten kanssa juhlittiin sekä ystävänpäivää että Care Dayta. Lasten toiveiden mukaisesti pihalle saadusta paljusta, herkuista sekä yhdessä vietetystä laatuajasta on urakalla otettu kaikki ilo irti – ja juhla jatkuu!

Lastenkoti Ritvalassa palju ja herkut saivat koko porukan yhteen.

Lue lisää Care Daysta

Lisätietoa Care Daysta, sen tarkoituksesta ja tavoitteista löytyy Pesäpuun verkkosivuilta. Voit myös seurata Care Dayn juhlatunnelmia sosiaalisen median kanavilla aihetunnisteilla: #sijaishuollonjuhlapäivä #CareDay23 #CareDay

Hyvää Sijaishuollon Juhlapäivää kaikille ♥