Lapsi katsoo suoraan kameraan. Kasvot ovat likaiset, ilme vakava

Anasin perhe sai apua

Pieni lapsi kahlaa vedessä telttojen välissä. Rankkasade on tulvinut telttaan ja kastellut hänen vaatteensa. Lapsi värisee viluissaan. Jalassa olevat sandaalit eivät suojaa pieniä jalkoja jäätävältä vedeltä tai talven kylmyydeltä.

3-vuotias Anas* elää veljineen pakolaisleirillä Syyriassa. Talvisin rankkasateet aiheuttavat tulvia, ja lämpötila voi tippua pakkasen puolelle. Eräänä talviyönä tilanne muuttui katastrofaaliseksi.

”Nukuimme ja vesi tulvi telttaamme. Se kasteli meidät ja vaatteemme läpimäräksi. Meillä oli niin kylmä”, Anasin 9-vuotias isoveli kertoo. ”Meidän oli hylättävä telttamme.”

Kylmyyden lisäksi Anas veljineen kärsii nälästä. Tavallisesti he saavat ruokaa vain kaksi kertaa päivässä, ja toinen ateria on pelkkiä oliiveja ja oliiviöljyä. Talvella tilanne pahenee entisestään. ”Maa on muuttunut mutaiseksi suoksi. Isäni ei viikkoon päässyt hakemaan meille ruokaa, joten emme saaneet syötävää”, isoveli kertoo.

Pieni lapsi katsoo kameraan pakolaisleirin teltassa
Anasin 2-vuotias pikkuveli Azmi*

Anasin pikkuveli sairastui vakavaan akuuttiin aliravitsemukseen ja ripuliin. Onneksi leirillä toimii Pelastakaa Lasten terveysklinikka, jossa vauva sai hoitoa ja runsasenergistä maapähkinätahnaa. Lahjoittajiemme ansiosta hän on nyt parantumassa.

Sinä voit Anasin kaltaisia auttaa lapsia selviytymään talvesta.

Avullasi toimitamme lapsille ruokaa, hätäsuojia, peittoja ja talvivaatteita. Klinikoillamme lapset saavat hoitoa ja lääkkeitä.

*Nimet muutettu yksityisyyden suojelemiseksi.

Auta Syyrian lapsia

Sinun apusi on elintärkeää. Lahjoita nyt ja auta Syyrian lapsia.