Tummahiuksinen tyttö halaa onnellisena äitiään.

Adoptio on nyt mahdollista myös Tsekin tasavallasta

17.05.2022 

Pelastakaa Lapset ry:n Kansainvälinen adoptiopalvelu aloittaa yhteistyön Tšekin tasavallan adoption keskusviranomaisen UMPOD:n kanssa.

Adoptioissa lapsen edun toteutuminen on tärkeintä ja uuden yhteistyökumppanimme kaiken toiminnan tavoitteena on löytää lapsille hyviä ja heidän tarpeidensa mukaisia perheitä. Adoptiotoiminta Tšekin tasavallassa on erittäin ammattitaitoista, hyvin säänneltyä ja kansainvälisten lakien ja sopimusten mukaista.

“Olemme iloisia, että yhteistyö pääsee alkamaan ja voimme antaa kotia tarvitseville lapsille mahdollisuuden päästä hyviin ja rakastaviin perheisiin Suomeen”, toteaa Pelastakaa Lasten kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö Päivi Pietarila.

Tšekin tasavallassa on pysyvän kodin ja perheen tarpeessa lapsia, joille ei löydy kotia heidän synnyinmaastaan. Kansainvälinen adoptio turvaa näiden lasten mahdollisuuden saada kasvaa ja kehittyä perheessä. Yksittäiselle lapselle adoptio voi olla uusi ja ainoa mahdollisuus saada perhe.

Tšekin tasavallasta kansainväliseen adoptioon tulevat lapset ovat pääsääntöisesti 2-5-vuoden ikäisiä ja yleensä vähemmistötaustaisia. Perheen tarpeessa on myös sisaruksia.

Hyvä perhe lapselle

Uusi kansainvälisen adoption kohdemaamme Tšekin tasavallassa kaipaa hakijoita, jotka ovat sitoutuneita ja valmiita toimimaan vanhempana toisesta kulttuurista ja puutteellisista sosiaalisista lähtökohdista tulevalle lapselle. Adoptiossa on aina lähtökohtana lapsen tarpeiden ja adoptiohakijoiden voimavarojen yhteensovittaminen.

Kohdemaa soveltuu sekä pariskunnille että yksin adoptoiville, joilla on hyvä fyysinen ja psyykkinen terveydentila sekä hyvä valmius ymmärtää adoptoitavien lasten tarpeita.

Infotilaisuus: Tsekin tasavalta adoption kohdemaana

Pelastakaa Lapset järjestää infotilaisuuden Tšekin tasavallasta adoption kohdemaana tiistaina 31.5.2022 klo 16-18. Tilaisuus järjestetään Teams-yhteydellä.

Ilmoittaudu mukaan 25.5.2022 mennessä toimistosihteeri Elena Beliaevalle elena.beliaeva@pelastakaalapset.fi. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja

Olisiko teillä mahdollisuus olla Tšekin tasavallasta adoptoitavalle lapselle hyvä ja rakastava perhe?

Merita Lepojärvi

Adoptiovastaava | Filippiinit, Thaimaa, Tšekki

Päivi Pietarila

Kansainvälisen adoptiopalvelun päällikkö | Bulgaria