Kehoni on minun

Lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja muille aikuisille

Lapsella on oikeus saada tietoa seksuaaliväkivallasta ikä- ja kehitystasoonsa sopivalla tavalla. Tieto auttaa lasta tunnistamaan mahdollisen häneen kohdistuvan seksuaaliväkivallan ja kertomaan kokemastaan sellaiselle aikuiselle, joka kykenee häntä auttamaan. Pelastakaa Lapset ry:n Kehoni on minun -opas tarjoaa ammattilaisille, huoltajille ja kasvattajille tietoa ja tukea lapsiin kohdistuvan seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan käsittelemiseen lapsen kanssa.

Materiaalit

  • Lataa opas

    Kehoni on minun -opas on erinomainen väline turvataitojen opettamiseen. Sitä voivat hyödyntää kaikki lasten kanssa toimivat aikuiset. Opas on suunniteltu käytettäväksi Ylen tuottaman Kehoni on minun  -animaatiosarjan rinnalla.

    Lataa opas
  • Katso jaksot

    Kehoni on minun -animaatiot käsittelevät lapsille sopivalla tavalla kehoa, oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen ja seksuaaliväkivalta. Jaksoja on neljä.

    Katso jaksot

Kehoni on minun -materiaali on alun perin tuotettu Norjassa asiantuntijayhteistyössä Pelastakaa Lapset Norjan kanssa ja se on otettu maassa osaksi kansallista opetusta päiväkodeissa ja alakouluissa. Suomenkielisen Kehoni on minun -oppaan ovat tuottaneet Pelastakaa Lapset ry:n Lasten suojelu ja Nettivihje -toiminnon asiantuntijat.