Katsele palveluita lapsen silmin- verkkokurssi

Olemme koonneet sinulle maksuttoman verkkokurssin, jossa voit tutustua ja kokeilla lapsikeskeisen palvelumuotoilun prosesseja ja lapsiystävällisiä työkaluja erilaisten lasten palveluissa ja toiminnassa. Kurssi on kehitetty aiemman Katsele palveluita lapsen silmin- valmennuksen pohjalta itsenäisesti suoritettavaksi kurssiksi.

Kurssin viitekehys on lapsikeskeinen palvelumuotoilu. Viitekehys yhdistää palvelumuotoilun, myönteisen tunnistamisen ja lapsen oikeudet.

Kurssi on jaettu 4 moduuliin. Voit tutustua ja suorittaa kurssin moduuleita omassa tahdissasi, silloin kun sinulle sopii. Voit suorittaa kaikki moduulit järjestyksessä, jolloin käyt läpi lapsikeskeisen palvelumuotoilun prosessin. Voit myös poimia kiinnostuksesi mukaan kurssin sisältöjä ja kokeilla työkaluja. Kurssi ei sulkeudu, vaan voit palata sinne kun haluat.

Miten kurssia voi käydä ja miten se sopii omaan työhön?

Kurssin sisältöjä voi soveltaa pienesti kokeillen omassa työssä ja asiakasprosesseissa. Se sopii myös laajempien lasten palveluprosessien ja -kokonaisuuksien arviointiin ja kehittämiseen. Jos olet jo kehittämisen tai palvelumuotoilun osaaja, löydät täältä tiesi lapsimukavuusalueelle eli lapsille sovitettuja työvälineitä ja ohjeita. Jos olet lasten kohtaamisen osaaja, mutta kehittäminen on hieman vieraampaa, löydät täältä lapsiystävällisempien toimintojen ja palveluiden kehittämiseen tukea. Jos taas haluat syventää osaamista lasten kuulemiseen ja lapsinäkökulman vahvistamiseen, voit poimia siihenkin vinkkejä kurssilta.

Tarvitsetko täsmätyövälineitä ja tukea lapsen kokemuksen kuulemiseen?

Kaipaisitko lasten kanssa kehittämisprosessiin ja arviointiin tukea ja esimerkkejä?

Kaipaatteko vinkkejä ja tukea lapsiystävällisten palveluiden käynnistämiseen ja kehittämiseen?

Ohjeet kurssille kirjautumiseen ja kurssialustalla liikkumiseen

  • Klikkaa linkkiä ja lunasta tuote>>
  • Saat sähköpostiisi linkin, jolla pääset kirjautumaan Campwireen.
  • Jos sähköpostia ei näy, tarkista roskapostisi. Joskus sähköposti, jossa linkki on, saattaa päätyä sinne.
  • Kannattaa tallentaa kirjautumissivu suosikkeihin.
  • Voit valita aloitussivulla listanäkymän helpottamaan kurssin kokonaisuuden hahmottamista. Näet myös samalla, mitä osioita olet jo tehnyt tähän mennessä.
  • Voit seurata edistymistäsi kunkin moduulin lopussa olevasta ”Merkitse valmiiksi” täpästä. Näin voit suorittaa omaan tahtiin kurssin sisältöä ja palata siihen moduuliin, johon viimeksi jäit.
  • Kurssi skaalautuu sekä mobiilille että tietokoneelle.
  • Jos käytät hiirtä kurssialustalla navigoimiseen, kannattaa käyttää työkalujen  ja kuvien avaamiseen ”avaa uudessa välilehdessä” – komentoa. Muutoin sivun sulkemisessa kannattaa käyttää takaisin nuolta.
  • Voit siirtyä moduulista toiseen kummastakin näytön reunasta aktivoituvan edellinen ja seuraava painikkeiden avulla. Viet hiiren näytön reunaan ja painike tulee näkyviin. Mobiiliversiossa painikkeet löytyvät alareunasta.
  • Ongelmia käyttäjätilissä? Lue lisää täältä.

Yhteystiedot