Lapsilta opittua Lapsilta opittua

Lapsilta opittua

Lapsilta opittua antaa äänen lapsille sekä innostaa aikuisia ja ammattilaisia toimimaan yhdessä lasten kanssa monenlaisissa tilanteissa ja ympäristöissä. Tarjoamme sinulle käytännöllisiä vinkkejä ja työkaluja. Kaikkia sivulla kuvattuja toimintatapoja on kokeiltu yhdessä lasten kanssa ja heidän näkemyksiään kuunnellen. Vastuu lapsista ja heidän hyvinvoinnistaan on aina aikuisilla, mutta voimme silti asettua rohkeasti dialogiin lasten kanssa ja antaa heidän opettaa meitä.

MIKSI PYSÄHTYISIN OPPIMAAN LAPSILTA?

  • Lapsilla on oikeus tulla kuulluksi ja heidän näkemyksiään tulee huomioida.
  • Se parantaa palvelujen ja toimintojen lapsiystävällisyyttä.
  • Se auttaa kohtaamaan lapsia arvostavalla tavalla.
  • Lapset ovat oman elämänsä parhaita asiantuntijoita. Emme voi tietää heidän puolestaan.
  • Jotta kaikkien lasten osallisuus toteutuu.

Hyppää mukaan, laita silmillesi lapsilasit ja ajattele asioita lapsen näkökulmasta ja lasten kanssa. Lupaamme, että matka on antoisa!

Myönteinen tunnistaminen

Lähtökohtamme lasten kohtaamiseen ja tekemiseen yhdessä lasten kanssa on tutkimusperustainen ja käytännöllinen myönteisen tunnistamisen näkökulma.  Se on tapa vahvistaa lasten ja perheiden kokemusta omasta arvokkuudestaan yksilöinä ja itselleen tärkeiden yhteisöjen jäsenenä, lisätä hyvinvointia ja toteuttaa osallisuutta ja lasten oikeuksia jokaisen lapsen kohdalla.  

Lue lisää

Kohti Lapsen näköistä osallisuutta

Pelastakaa Lasten keväällä 2021 julkaisema teos kumpuaa myönteisen tunnistamisen asenteesta ja näyttää miten myönteistä tunnistamista voi tehdä todeksi lasten arjessa. Teoksessa 24 ammattilaista jakaa parhaat vinkkinsä siihen, miten lapsen osallisuutta voi vahvistaa käytännön tekojen avulla.

Lue lisää