Turvataitokasvatus

Kuvassa erilaisia, Turvataitojen teemakeväässä käytettyjä kirjoja lapsille ja aikuisille. "Tunne- ja turvataitoja lapsille", "Peikonhäntä", "Kehoni on minun - Opas aikuisille", "Pipunan ikioma napa" ja "Pipunan vessarauha".

Vinkkejä vanhemmille

Turvataitojen teemakevättä vietettiin Perheentalolla helmi – huhtikuussa 2023. 

Kehoon liittyvillä turvataidoilla tarkoitetaan sitä, että lapsi oppii kunnioittamaan ja suojelemaan itseään ja omaa kehoaan. Yhtä lailla lasta voidaan ohjata kunnioittamaan myös toisia ja heidän rajojaan. Turvataitoja voi opettaa lempeästi pienestä asti, tavallisten arjen tilanteiden mukana.

Turvataitojen teemakevään aikana tuotettu materiaali löytyy Pelastakaa Lasten YouTube-kanavalta ja Perheentalon sosiaalisen median tileiltä. Materiaalista voi saada uusia ideoita ja tukea turvataitokasvatukseen.

Some- ja videomateriaalia

alt=""

Vinkkejä kodin turvataitokasvatukseen -videosarja

Turvataitojen teemakevään aikana tuotettu, neljän videon videosarja kodin turvataitokasvatuksesta on vapaasti katseltavissa YouTubessa. Videoilla annetaan konkreettisia vinkkejä kodin turvataitokasvatuksen tueksi.

Somejulkaisut

Konkreettisia vinkkejä sisältävät somejulkaisumme löytyvät Instagram- ja Facebook-sivuiltamme tunnisteella #turvataitojentiistait

Muuta materiaalia

Tuotimme alakouluikäisille suunnatun huoneentaulun turvataitovinkeistä. Huoneentauluja on saatavilla valmiiksi painettuina Perheentalolta. Sen voi myös ladata omaan käyttöön.