Project Arachnid

Vi analyserar också bilder på olagligt sexuellt våld mot barn inom Project Arachnid, som upprätthålls av organisationen Canadian Centre for Child Protection. Genom analysarbetet främjar vi snabb borttagning av olagligt material på webben. Arachnid använder både automatisk hash-teknik och utbildade experter för att identifiera och ta bort CSAM från internet.

Project Arachnid

Project Arachnidin on tietokoneohjelma, joka uusinta teknologiaa käyttäen löytää laitonta kuvamateriaalia lapsiin kohdistuneesta seksuaaliväkivallasta.

Varje gång material som bevisar sexuellt våld mot ett barn delas online placeras barnet i offerpositionen igen. Blotta rädslan för att en inspelning av ett sexuellt våld mot en själv ska kunna spridas framåt gör det svårt att återhämta sig från ett sexualbrott.

The Power of Arachnid

Project Arachnid kombinerar automatisk identifiering av material om sexuella övergrepp mot barn med arbetet av internationella team av analytiker för att skicka meddelanden om borttagning till tjänsteleverantörer så snabbt som möjligt.