Lapsiystävällinen tila -toiminta

Ompas LYsTikästä!

LYT eli lapsiystävällinen tila toiminta alkoi lokakuussa 2022 Halikon vastaanottokeskuksessa Märynummella. Siitä lähtien kiva ja rento eri taustaisista eri alojen osaajista koostuva vapaaehtoisten joukko on pyörittänyt toimintaa viikoittain jatkaen edelleen! LYTistämme on tullut lapsille tärkeä ja odotettu osa viikkoa. Erityisesti mukavat askartelut ja maistuva välipala on eloisien ja innokkaiden lasten suosikkeja. Vapaaehtoisten paidanhelmaa ollaan nopeasti nykimässä merkiksi haasteesta vaikkapa Unoon tai muistipeliin. Toisinaan (harvemmin…) voi ihan vaan olla sylikkäin ja ihmetellä maailman menoa.

Tervetuloa mukaan vapaaehtoiseksi LYTiin! Vapaaehtoisena annat aikaasi kerran viikossa 2h kerrallaan vastaanottokeskuksen leikkitilassa niinä viikkoina, kun se sinun aikatauluusi sopii. Ajat sovimme aina vapaaehtoisten kesken ja kimppakyytejä järjestellään. Yksin sinun ei tarvitse koskaan touhuta, vaan pidämme kerhoa porukalla. Kerhossa askarrellaan, pelataan, syödään välipalaa, joskus innostutaan laulamaankin. Ei kielivaatimuksia, pääasiallinen toimintakieli on suomi. Opiskelijat toivotetaan myös tervetulleiksi!

Lystikkäitä hetkiämme voit vilkaista seuraamalla yhdistyksen tiliä Instagramissa!

Tutustu ja ilmoittaudu mukaan https://www.pelastakaalapset.fi/tule-vapaaehtoiseksi/ryhdy-kriisivalmiuden-vapaaehtoiseksi/

Kommentteja niin vapareiden kuin lasten suusta:

”Olipa kivaa ja rentoa! Lapset on ihania ja ymmärrettiin toisiamme niin hyvin eleillä ja erityisesti hassuttelemalla!”

”Tuntui, että me tuotiin valoa vastaanottokeskuksen lasten arkeen. Ihan vaan olemalla yhdessä, pelailemalla ja herkuttelemalla eväitä!”

”Nuo liivit tarkoittaa, että jotain kivaa on tiedossa ja silloin on hyvä tunnelma”

”Kivointa on kaikki, ei ole mitään, mitä en haluaisi tehdä uudestaan”

Salon Lapsiystävällisen Tilan yhteyshenkilö Eva Castrén. Voit myös kysyä lisää sähköpostitse eva.castren@pelastakaalapset.fi, Facebookin messengerissä (Salon Pela) tai Instagramissa (salo_pelastakaalapset_ry)!

Salon Lapsiystävällinen tila- toiminta on osa AMIF Lasten tuki vastaanottotoiminnassa –hanketta, joka on Euroopan unionin osarahoittama.