Lapsia vierekkäin nauramassa.

Lahden Pelastakaa Lapset ry

Tuemme paikkakuntamme lapsia, nuoria ja vähävaraisia lapsiperheitä eri tavoin. Tule toimimaan kanssamme lasten hyväksi! 

Tule mukaan vaikuttamaan lasten hyvinvointiin 

Haluatko sinä vaikuttaa lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin Lahdessa ja maailmalla? Tule mukaan iloiseen joukkoomme!

Lahden Pelastakaa Lapset ry:n toiminnan tavoitteena on tukea lapsiperheiden arkea, tuottaa iloa lapsille ja nostaa lasten arvostusta kotikaupungissamme. Yhdistyksen vapaaehtoistyö kokoaa samanhenkisiä ihmisiä ja tarjoaa osallistujille merkityksellisen harrastuksen ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Avustamme lapsiperheitä kriisitilanteissa ja tuemme lastensuojelun ennaltaehkäisevää perhetyötä. Erityisestä rahastosta jaamme avustuksia syöpää sairastavien lasten perheille ja vähävaraisten perheiden muutoin vakavasti sairaille lapsillle. Rahoitamme toimintamme avustusvaroin. Saamme lahjoituksia paikallisilta yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Lahjoitukset käytämme lahtelaisten lasten ja nuorten hyväksi, mm. Eväitä Elämälle -ohjelman oppikirja- ja harrastusavustuksiin.

Teemme yhteistyötä toisten lastensuojelujärjestöjen, muiden yhdistysten, kaupungin ja alueen oppilaitosten kanssa. Järjestämme omia tilaisuuksia ja osallistumme muiden tahojen järjestämiin tilaisuuksiin. Pidämme lasten asioita esillä ja pyrimme omalla toiminnallamme edistämään lasten etua.

Nainen lasten kanssa istumassa lattialla.
Jäsenyys

Tule mukaan!

Jokaisella on mahdollisuus toimia lasten puolesta!

Pelastakaa Lasten jäsenenä olet mukana auttamassa ja tukemassa lähialueesi lapsia ja nuoria. Voit halutessasi toimia myös vapaaehtoisena yhdistyksessämme.

Lapsi jalkapallo kainalossa ulkona.
Tuki

Hae tukea lapselle

Tuemme alle 18-vuotiaiden lasten harrastamista ja nuorten koulunkäyntiä. Tukea myönnetään tarveharkintaisesti ja käytettävissä olevien avustusvarojen puitteissa.

Ota yhteyttä

Lahden Pelastakaa Lapset ry

lahti@pelastakaalapset.net

Puheenjohtaja: Jussukka Tuliainen

Yhdistyksemme toimii vapaaehtoispohjalta ja yhteydenottoihin ei aina pystytä vastaamaan nopeasti.

Huomioithan, että yhdistys ei tee sosiaalityötä. Mikäli asiasi on ammatillinen tai koskee lomakoti- ja tukiperhetoimintaa, tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa, kotimaista adoptiota, perhehoitotoimintaa tai asiantuntijapalveluita, otathan yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Etelä-Suomen aluetoimistoon: puh. 010 843 5000.

Ajankohtaista

Uutiset 18.3.2024

Kutsu jäsenistölle sääntömääräiseen kevätkokoukseen

KUTSU 18.3.2023 Hyvät Lahden Pelastakaa Lapset ry:n jäsenet, kutsumme teidät yhdistyksen sääntömääräiseen kevätkokoukseen. Aika: maanantaina 25.3.2024 klo 19.00 alkaenPaikka: Lahden Palvelutorin Meri-kokoustilassa (Kauppakeskus Trio 2. krs Aleksanterinkatu 18, kokoukseen on mahdollisuus osallistua myös Teamsin välityksellä. Ole yhteydessä yhdistykseen sähköpostitse saadaksesi linkin kokoukseen. Asialista Parhain terveisin, Lahden Pelastakaa Lapset ry:n hallituksen puolestapuheenjohtaja Jussukka Tuliainen,varapuheenjohtaja Aino Pokela…

Uutiset 14.12.2023

Mielipidekirjoitus: Yhä useamman lapsen arki on kriisissä, myös Lahden alueella

Elinkustannusten ja ruuan hintojen nousu ovat heikentäneet perheiden toimeentuloa. Erityisesti pienituloisissa elämäntilanteissa on jouduttu tinkimään arkisista tarpeista kustannusten noustessa.  ”On myös päiviä, kun ei vaan oo ruokaa, koska ei oo rahaa ja kaikki on niin kallista.”  Pelastakaa Lasten teettämän Lapsen ääni -kyselyn tulokset kertovat lapsiperheiden toimeentulovaikeuksista. Pienituloisten perheiden lapsista 90 % koki, että perheellä on…

Tulevat tapahtumat


Pelastakaa Lasten logo.

Yhdistyksemme on Pelastakaa Lapset ry:n jäsenyhdistys

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö ja lastensuojelun ammattilainen. Turvaamme jokaisen lapsen oikeuden elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen Suomessa ja maailmalla. Meillä on yli sadan vuoden kokemus lapsen oikeuksien edistämisestä. Tuomme lapset ja aikuiset yhteen rakentamaan pysyvästi parempaa tulevaisuutta. Koska lasten tulevaisuus alkaa nyt.