Perheretkitoiminta

Perheretkitoimintamme on suunnattu perheille, joissa vanhempi on jossakin elämänsä vaiheessa kokenut päihde- tai mielenterveyden haasteita. Vanhemman oma kokemus päihteiden käytöstä tai omasta jaksamisesta riittää – esimerkiksi väsymys ja uupumus voivat kuulua usein lapsiperheen vanhemman arkeen. Ensisijaisena kohderyhmänä ovat perheet, joissa on ainakin yksi Minä olen tärkeä! -toiminnan kohdeikäryhmään kuuluva 9-16-vuotias lapsi tai nuori. Myös tätä nuoremmat ja vanhemmat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Retket soveltuvat niin etä- kuin lähivanhemmille ja mukaan retkelle voi osallistua koko perhe. Retkikohteesta tai ohjelman luonteesta riippuen retkelle osallistuvien lasten iässä voi olla rajoituksia. Seuraathan ilmoituksiamme!

Perheretkien tavoitteena on vahvistaa vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta, tarjota yhteisiä onnistumisen kokemuksia sekä mukavaa ajanviettoa yhdessä tekemisen kautta. Perheretkien tarkoituksena on vanhemman ja lapsen välinen mieluisa yhteinen toimiminen, ei päihde- tai mielenterveyden pulmiin keskittyminen. Retkiä toteutetaan erilaisin teemoin noin kerran kuussa.

Retkillämme toimii työntekijän ohella toimintaan koulutetut vapaaehtoiset ohjaajat. Ohjaajat rekrytoidaan pääsääntöisesti sosiaali-, terveys-, ja opetusalan opiskelijoista ja muista tehtävään riittävillä pohjatiedoilla varustetuista aikuisista.

Retkemme ovat päihteettömiä ja maksuttomia. Tervetuloa mukaan!

Täältä löydät ajankohtaisen tiedot tulevista vapaaehtoiskoulutuksista

Ilmoittautumiset sekä lisätietoa perheretkitoiminnan vastaavalta:

Anni Paukkunen, 050 549 5833, anni.paukkunen@pelastakaalapsetjoensuu.fi