Toimintamme

Nippu ilmapalloja puistossa.

Yleisesti

Pelastakaa Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Varkauden Pelastakaa lapset ry:n paikallisyhdistys on perustettu vuonna 1954 ja sen jälkeen ollut yhtäjaksoisesti tukemassa varkautelaisia, vähävaraisia perheitä. Tällä hetkellä tuemme Eväitä Elämälle-ohjelman avulla perheiden toista astetta käyviä opiskelijoita opiskelutarvikkeiden, kuten kirjojen hankinnoissa. Lisäksi pyrimme parantamaan lasten osallistumismahdollisuuksia avustamalla harrastuskuluissa. Otamme avustushakemuksia vastaan myös Leppävirran ja Joroisten alueen perheiltä, sillä tahdomme auttaa myös lähialueella asuvia.

Pitkän perinteen mukaan, olemme jakaneet taloudelliseen apuun ruokalahjakortteja lapsiperheille. Avustustoiminnan laajuus on riippuvainen käytettävissä olevista varoista. Tällä hetkellä jaossa ei ole ruokalahjakortteja.

Vuonna 2023 tavoitteenamme on lisätä vaikuttavuutta uusien jäsenten- ja lahjoitusten avulla sekä tulla tunnetuksi koko Varkauden ja naapuripaikkakuntien alueella, jalkautumalla myös eri paikkakunnille. Haluamme olla osana lapsiperheiden arjen sujumista, yhdessä perhekeskuksen kanssa. Tahtotilana on mahdollistaa harrastus kaikille lapsille!

Yhdistyksen hallinto

Yhdistyksemme hallintoelimiä ovat yhdistyksen kokous ja hallituksen kokous. Yhdistyksen päätösvaltaa käyttää yhdistyksen kokous ja päätösten toimeenpanovalta on hallituksella, joka hoitaa myös muut lain ja sääntöjen määräämät yhdistyksen asiat. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, kevätkokous ja syyskokous. Hallituksen kokouksia on säännöllisesti kahden kuukauden välein ja tarpeen mukaan. Seuraava vuosikokous on kevätkokous, keväällä 2023. Kutsu tulee ajankohtaista- sivulle. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii 2023-2024 Piia Sippu.

Eväitä Elämälle-ohjelma

Olemme mukana Eväitä Elämälle-ohjelmassa, joten yhdistykseltämme on mahdollista hakea oppimateriaali- ja harrastustukea! Lue lisää Eväitä Elämälle -ohjelmasta!

Ruoka-apu

Yhdistyksestämme on aika ajoin lapsiperheiden mahdollista hakea taloudelliseen ahdinkoon ruoka-apua. Tällä hetkellä ruokalahjakorttej ei ole jaossa.

Mukaan toimintaan!? 

Tarjoamme mahdollisuuden antoisaan ja merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Yhdistyksessämme pääset mukaan toimimaan samanhenkisten, lasten ja perheiden asiat tärkeäksi kokevien pariin.

Järjestämme avoimia, keskustelevia ja mukavan leppoisa TUPAILTOJA, joissa on mahdollista keskustella ajankohtaisista asioista, kuulla paikallisyhdistyksen toiminnasta ja kertoa ideoita asioista, joilla paikallisyhdistys voisi tukea Varkauden ja lähialueiden lapsiperheitä. Illan aikana tietysti kahvitellaan ja syödään iltapalaa. Tupaillat ovat tarkoitettu kaikille, riippumatta onko yhdistyksen jäsen vai ei! Haluaisitko sinä meidät kylään?

Tapahtumaryhmä DYNAMO! Mitä toimintaa haluaisit?!

Oletko innokas tapahtumien järjestäjä tai tykkäätkö vain haastella eri-ikäisten kanssa? Suunnittelemme ja totutamme erilaisia kivoja tapahtumia ja toimintaa lapsiperheille, sekä olemme mukana myös muissa Varkauden tapahtumissa! Dynamon vastuuohjaaja on Armi Nissinen. Vuoden 2023 tapahtumat suunnitellaan tammikuussa 2023!

Mitä Varkaudesta puuttuu??? Kerro se meille, varkaus@pelastakaalapset.net! Teemme yhteistyötä monen eri yhdistyksen kanssa Varkaudessa, kuten Perheentalo, Warkautelaiset ry, urheiluseurat jne. Keksitäänkö jotain yhdessä?

Varainhankinta-ryhmä, KirppiX!

Meillä on iloista ja mukavaa kirppispuuhaa, jonka tarkoitus on yhdessä tehden saada kerättyä yhdistykselle varoja, joilla pystymme järjestämään lapsiperheille tapahtumia, antamaan tukea ja ennen kaikkea saamaan ihmisiä yhteen mukavan touhun parissa. Torjumme yksinäisyyttä ja haluamme lisätä osallisuutta! Teemme yhteistyötä Maxina-kirppiksen kanssa, josta löytyy meidän myyntipöytä! KirppiX:n vastuuohjaaja on Piia Sippu. Otamme vastaan ehjää ja puhdasta kirppistavaraa tammikuussa 2023! Meiltä voi myös saada lahjoitustavaroita, mikäli lapsiperheillä on akuuttitarve esim. vaatteista, astioista yms. Ole yhteydessä sähköpostilla, varkaus@pelastakaalapset.net!

Ihanaa vuotta 2023!

Lisätietoja puheenjohtaja Piia Sippu
varkaus@pelastakaalapset.net

(päivitetty 27.2.23)

Yhteystiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja:
Piia Sippu  varkaus@pelastakaalapset.net

Yhdistyksen sihteeri:
Armi Nissinen varkaus@pelastakaalapset.net

Puhelinnumero: 044 948 2125 (ensisijainen yhteydenotto meihin sähköpostilla varkaus@pelastakaalapset.net!!!)

Yhdistyksen postiosoite: Warkauden seudun sosiaali- ja terveysjärjestöt ry / Warikko / Varkauden Pelastakaa Lapset ry, Ahlströminkatu 22/lh3, 78250 VARKAUS

Haluatko tehdä lahjoituksen? Tarvitsetko avustusta? Tehdäänkö yhteistyötä?
Ota rohkeasti yhteyttä, tehdään hyvää yhdessä!

Tilinumero: FI30 5500 3920 2220 39

Twitter: Varkauden Pelastakaa Lapset Ry (@LapsetRy)
https://twitter.com/LapsetRy?s=03

Facebook: Varkauden pelastakaa lapset ry

https://www.facebook.com/varkaudenpelastakaalapset