Lapset nauramassa vierekkäin.

Porvoon Pelastakaa Lapset ry

Tuemme paikkakuntamme lapsia, nuoria ja vähävaraisia lapsiperheitä eri tavoin. Tule toimimaan kanssamme lasten hyväksi! 

Tule mukaan edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia

Haluatko sinä vaikuttaa lasten ja lapsiperheiden hyvinvointiin Porvoon seudulla?
Tule mukaan Porvoon Pelastakaa Lapset ry:n toimintaan! Yhdistyksemme tavoitteena on tukea lapsiperheiden arkea, tuottaa iloa lapsille ja edistää lasten hyvinvointia alueellamme.

Lasten hyväksi tehty työ kokoaa yhteen samanhenkisiä ihmisiä, tarjoaa vapaaehtoisena merkityksellisen harrastuksen ja mahdollistaa osallistumisen yhdistyksemme toimintaan lähialueemme lasten, nuorten ja vähävaraisten lapsiperheiden hyväksi.

Yhdistyksemme toimii Porvoon seudulla ja tukee lapsia, nuoria ja lapsiperheitä monin eri tavoin. Esimerkkejä tukimuodoistamme:

  • harrastustuki alle 18-vuotiaille lapsille, kun harrastuksen aloittaminen tai sen jatkaminen ei ole mahdollista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi
  • oppimateriaalitukea toisen asteen opiskelijoille
  • ruokalahjakortteja vähävaraisille lapsiperheille akuuttiin avuntarpeeseen

Järjestämme myös yleisötilaisuuksia lapsiperheille, jäseniltoja sekä olemme osallistuneet yhdistyksenä vuosittaiseen Porvoon Päivät´`-yleisötapahtumaan omalla ohjelmallamme.

Teemme yhteistyötä hyvinvointialueemme lasten, nuorten ja perhepalvelujen, seurakunnan diakoniatyön, SPR:n ja oppilaitosten kanssa. Pidämme lasten asioita esillä ja kohdennamme tukemme apua tarvitseville lapsiperheille alueellamme.

Ota yhteyttä!

Hallitus 2024

Erja Hanni, puheenjohtaja
Ella Heimonen, varapuheenjohtaja ja tiedotus 
Pirjo Saarinen, taloudenhoitaja
Riitta Halonen, sihteeri 
Lena Partanen
Anne Tukiainen
Emilia Mäntylä

e-mail: porvoo@pelastakaalapset.net

Seuraa meitä!

https://www.facebook.com/PorvoonPelastakaa

Nainen istumassa lattialla lasten kanssa.
Jäsenyys

Tule mukaan!

Jokaisella on mahdollisuus toimia lasten puolesta!

Pelastakaa Lasten jäsenenä olet mukana auttamassa ja tukemassa lähialueesi lapsia ja nuoria. Voit halutessasi toimia myös vapaaehtoisena yhdistyksessämme.

Lapsi jalkapallo kainalossa ulkona.
Tuki

Hae tukea lapselle

Tuemme alle 18-vuotiaiden lasten harrastamista ja nuorten koulunkäyntiä. Tukea myönnetään tarveharkintaisesti ja käytettävissä olevien avustusvarojen puitteissa.

Ota yhteyttä

Porvoon Pelastakaa Lapset ry

porvoo@pelastakaalapset.net

Postiosoite;
Vellamontie 4
06150 Porvoo

Puheenjohtaja Erja Hanni

Varapuheenjohtaja Ella Heimonen

Yhdistyksemme toimii vapaaehtoispohjalta ja yhteydenottoihin ei aina pystytä vastaamaan nopeasti.

Huomioithan, että yhdistys ei tee sosiaalityötä. Mikäli asiasi on ammatillinen tai koskee lomakoti- ja tukiperhetoimintaa, tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa, kotimaista adoptiota, perhehoitotoimintaa tai asiantuntijapalveluita, otathan yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Etelä-Suomen aluetoimistoon: puh. 010 843 5000.

Tue toimintaamme

Tukea apua tarvitseville
Jos haluat auttaa yhdistystämme tukemaan apua tarvitsevia paikallisia lapsiperheitä.
Pankkiyhteys: Aktia FI75 4050 0010 0836 66

Ajankohtaista

Harrastus tukee lasten hyvinvointia, kasvua ja kehitystä

Haasteelliset elämäntilanteet ja hintojen nousu ovat heikentäneet pienituloisten lapsiperheiden toimeentuloa, lasten hyvinvointia ja harrastusmahdollisuuksia. Harrastustukea on haettu vuosi vuodelta enemmän myös Porvoon Pelastakaa Lapset ry:n kautta. Tukea saaneiden lasten ja vanhempien palautteiden mukaan harrastaminen koetaan merkitykselliseksi, koska se tukee lapsen vahvuuksia ja identiteettiä. Harrastus tukee lapsen kasvua ja kehitystä, lapsi oppii uutta ja kokee iloa ja osallisuutta yhdessä tekemisestä ja uusista kaverisuhteista.

Harrastustukien lisäksi Porvoon Pelastakaa Lapset on tukenut vähävaraisia lapsiperheitä myös ruokalahjakortein. Jaamme ruokalahjakortteja lapsiperheiden akuutteihin avun pyyntöihin ja välitämme niitä mahdollisuuksiemme mukaan myös Perhekeskuksen sekä Porvoon seurakuntien diakoniatyön kautta edelleen jaettaviksi. Edellisten vuosien tapaan luovutimme niitä Perhekeskuksen ja Porvoon seurakuntien diakoniatyön kautta.

Porvoon Pelastakaa Lapset ry on myöntänyt tukea paikallisille lapsiperheille vuonna 2023 yhteensä 28000 euroa. Eniten haetut tuet ovat harrastustuki ja ruokalahjakortit.

Sydämellinen kiitos vuodesta 2023 kaikille tukijoillemme, jäsenillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Kiitos, että autatte lapsia, nuoria ja lapsiperheitä.

Porvoon Pelastakaa Lapset ry

Hallitus

Lisätietoa: https://www.pelastakaalapset.fi/porvoo

https://www.itavayla.fi/teksti/perustyo-lasten-ja-nuorten-parissa-nousi-kunniaan–taina-ja-juha-virolainen-palkittiin-vuoden-lapsiystavallinen-teko-tunnustuksella-6.2.69948.f7e17e2bd2

https://www.uusimaa.fi/paikalliset/6357175

Tulevat tapahtumat


Pelastakaa Lapset logo.

Yhdistyksemme on Pelastakaa Lapset ry:n jäsenyhdistys

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö ja lastensuojelun ammattilainen. Turvaamme jokaisen lapsen oikeuden elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen Suomessa ja maailmalla. Meillä on yli sadan vuoden kokemus lapsen oikeuksien edistämisestä. Tuomme lapset ja aikuiset yhteen rakentamaan pysyvästi parempaa tulevaisuutta. Koska lasten tulevaisuus alkaa nyt.