Lapset vierekkäin nauramassa.

Porin Pelastakaa Lapset ry

Tuemme paikkakuntamme lapsia, nuoria ja vähävaraisia lapsiperheitä eri tavoin. Tule toimimaan kanssamme lasten hyväksi! 

Tule mukaan edistämään lasten ja nuorten hyvinvointia

Porin Pelastakaa Lapset ry tukee lasten ja nuorten hyvinvointia Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueilla. Tuemme taloudellisesti vähävaraisten lasten harrastamista sekä lukiossa ja ammattioppilaitoksissa opiskelevia porilaisia nuoria Eväitä elämälle -ohjelmamme kautta. Lisäksi järjestämme lapsiin ja nuoriin sekä heidän oikeuksiinsa liittyviä tapahtumia ja koulutuksia. Toimimme vapaaehtoisvoimin.

Nainen lasten kanssa istumassa lattialla.
Jäsenyys

Tule mukaan!

Jokaisella on mahdollisuus toimia lasten puolesta!

Pelastakaa Lasten jäsenenä olet mukana auttamassa ja tukemassa lähialueesi lapsia ja nuoria. Voit halutessasi toimia myös vapaaehtoisena yhdistyksessämme.

Lapsi jalkapallo kainalossa ulkona.
Tuki

Hae tukea lapselle

Tuemme alle 18-vuotiaiden lasten harrastamista ja nuorten koulunkäyntiä. Tukea myönnetään tarveharkintaisesti ja käytettävissä olevien avustusvarojen puitteissa.

Ota yhteyttä

Porin Pelastakaa Lapset ry

Sähköposti: pori@pelastakaalapset.net

Puhelinnumero: 041 314 8658

Lähetä soittopyyntö viestillä, soitamme sinulle mahdollisimman pian takaisin.

Yhdistyksemme toimii vapaaehtoispohjalta ja yhteydenottoihin ei aina pystytä vastaamaan nopeasti.

Huomioithan, että yhdistys ei tee sosiaalityötä. Mikäli asiasi on ammatillinen tai koskee lomakoti- ja tukiperhetoimintaa, tukihenkilö- ja sporttikummitoimintaa, kotimaista adoptiota, perhehoitotoimintaa tai asiantuntijapalveluita, otathan yhteyttä Pelastakaa Lapset ry:n Länsi-Suomen aluetoimistoon: puh. 010 843 5140.

Päivitämme ahkerasti Porin Pelastakaa Lasten Facebook- ja Instagram-sivuja.
Suosittelemme seuraamaan toimintaamme sosiaalisessa mediassa.

Yhteystiedot:

Porin Pelastakaa Lapset ry

Puh: 041 314 8658

Minka Leino-Holm, puheenjohtaja

Sinikka Sillanpää, sihteeri

Sinun ei tarvitse olla rekisteröitynyt Facebookin tai Instagramin käyttäjä nähdäksesi sisältöämme sosiaalisessa mediassa.

Ajankohtaista

JÄSEN! Olethan saanut meiltä tammikuun jäsenkirjeen sähköpostitse?
Ellet saanut, niin laita viestiä meille: pori@pelastakaalapset.net

JÄSENKIRJE tammikuu 2024

Tervehdys Porin Pelastakaa Lapset ry:n jäsen!
Vuosi 2024 on käynnistynyt ja tuo tullessaan monenlaista kiinnostavaa sisältöä. Tervetuloa seuraamaan yhdistyksen toimintaa näiden jäsenkirjeiden, nettisivujen sekä sosiaalisen median kanaviemme kautta!

Tulevaa toimintaa

Käynnistämme vuonna 2024 PeLa-illat eri teemoilla. PeLa-iltoihin ovat tervetulleita Porin Pelastakaa Lapset ry:n jäsenet sekä kaikki illan teemasta kiinnostuneet. Illoissa kuullaan alustus aiheesta ja aikaa on myös vapaalle keskustelulle. Nähdään PeLa-illoissa!

Tammikuussa kokoonnumme keskiviikkona 24.1.2024 klo 17-19 ja tiistaina 30.1.2024 klo 17-19 Lapsen kohtaaminen kriiseissä -koulutukseen Yhteisötalo Otavan tiloihin (os. Otavankatu 5A). Tervetuloa seuraamaan luentoja kanssamme! Koulutus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Ilmoitathan tulostasi osoitteeseen pori@pelastakaalapset.net.

Helmikuussa toteutetaan ensimmäinen PeLa-ilta torstaina 29.2.2024 klo 17.30-19 Yhteisötalo Otavassa teemalla Varautuminen lapsiperheessä. Aiheesta saapuu puhumaan Naisten Valmiusliiton Lounais-Suomen alueneuvottelukunnan pj. Pia Huhtala. Ilta on avoin ja maksuton kaikille aiheesta kiinnostuneille, ota siis kaverisikin mukaan! Lapsille väritettävää ja muuta pientä puuhaa. Ilmoitathan tulostasi viimeistään torstaina 22.2.2024 osoitteeseen pori@pelastakaalapset.net.

Maaliskuulle olemme alustavasti suunnitelleet penninvenyttäjän ruoanlaittokurssia lapsiperheille. Huhtikuussa olisi tarkoitus kokoontua PeLa-iltaan keskustelemaan väkivaltaan ja kiusaamiseen puuttumisesta. Kesällä pyrimme näkymään SuomiAreenalla.

Hallitus on aloittanut toimintansa

Hallitus käynnisti toimintansa tiistaina 9.1.2024 vuoden ensimmäisessä kokouksessaan. Yhdistyksen pitkäaikaisen puheenjohtaja Merja Anderssonin luovuttua tehtävästä, hallitusta johtaa nyt Minka Leino-Holm.
Olemme siitä onnekas yhdistys, että meillä on koossa erittäin aktiivinen ja sitoutunut hallitusporukka. Hallituksen jäsenet käyvät ahkerasti kokouksissa ja ottavat mielellään vastuuta eri tehtävistä. Toimiva hallitus on jäsenistön lisäksi yksi yhdistyksen tärkeimmistä asioista!

Vuoden 2024 painopisteet

Vuonna 2024 panostamme viiteen teemaan:
1) Lapsen suojeleminen väkivallalta
2) Lapsiperheköyhyyden, eriarvoisuuden ja syrjäytymisen ehkäiseminen
3) Lapset kriiseissä ja katastrofeissa
4) Lapsen digihyvinvointi ja -turvallisuus
5) Lastensuojelu ja lasten suojelu
Teemat näkyvät mm. PeLa-illoissamme ja muissa tapahtumissamme. Jatkamme tietenkin myös ydintoimintaamme eli vähävaraisten perheiden taloudellista avustamista eri keinoin. Lisäksi otamme kantaa ja tuomme esiin meillä olevaa tietoa siellä, missä sitä tarvitaan.

Tule mukaan!

Toimintamme kaipaa aina vapaaehtoisia – lähde siis mukaan! Vapaaehtoisena toimiminen voi olla tapahtumassa avustamista, kummikotina toimimista, puheenvuoron pitämistä PeLa-illassa, uuden toiminnan ideoimista tai mitä tahansa muuta – mietitään yhdessä.


Voit olla yhteydessä hallitukseen sähköpostilla pori@pelastakaalapset.net tai sosiaalisen median kautta.
Hyvää alkanutta vuotta 2024 ja toivottavasti näemme PeLa-illoissa ja muissa tapahtumissa!

~ Porin Pelastakaa Lapset ry:n hallitus

Tulevat tapahtumat


Pelastakaa Lapset logo.

Yhdistyksemme on Pelastakaa Lapset ry:n jäsenyhdistys

Pelastakaa Lapset on maailman johtava sitoutumaton lapsijärjestö ja lastensuojelun ammattilainen. Turvaamme jokaisen lapsen oikeuden elämään, suojeluun, oppimiseen ja osallisuuteen Suomessa ja maailmalla. Meillä on yli sadan vuoden kokemus lapsen oikeuksien edistämisestä. Tuomme lapset ja aikuiset yhteen rakentamaan pysyvästi parempaa tulevaisuutta. Koska lasten tulevaisuus alkaa nyt.