Hae tukea lapselle

Huom! Tukihakemusten käsitteleminen on kesätauolla 13.5.2024 – 7.8.2024. Tänä aikana voi lähettää hakemuksia osoitteeseen pori@pelastakaalapset.net mutta niitä ei käsitellä tauon aikana. Iloa kesään!

Lapsi jalkapallo kainalossa ulkona.

Harrastustuki     

Tuemme lähtökohtaisesti 6-16 -vuotiaiden lasten harrastamista. Erityisestä syystä voimme tukea alle 6-vuotiaiden tai 17-18 -vuotiaiden lasten harrastamista. Tuemme Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueella asuvia lapsia.

Myönnämme tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin lähtökohtaisesti tilanteissa, joissa lapsi on jo harrastuksessa mukana ja on vaarana harrastuksen keskeytyminen. Erityisestä syystä voimme tukea myös uuden harrastuksen aloittamista tai muussa tilanteessa.

Voimme myöntää tukea esimerkiksi sisäänpääsymaksuihin, seuramaksuihin, vakuutusmaksuihin, lisenssimaksuihin, kurssimaksuihin, välineiden vuokraamiseen tai hankintaan.

Tuki on tarveharkintaista yksilötukea lapselle ja se annetaan todellisten kulujen perusteella. Tukea ei myönnetä ryhmille tai harrastusseuroille ja sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa, pyrimme tukemaan mahdollisimman montaa lasta. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus osallistua edes yhteen harrastukseen. 

Hakeminen tapahtuu täyttämällä nettisivuillamme oleva lomake ja toimittamalla se sähköpostiosoitteeseemme pori@pelastakaalapset.net. Hakemuksen liitteeksi voi liittää laskuja. Suoritamme avustamisen pääsääntöisesti laskujen kautta, emme hakijan tilille. Meillä on jatkuva haku, käsittelemme hakemuksia noin kerran kuukaudessa (pl. kesä). Huomaathan, että toimimme vapaaehtoisvoimin.

Emme lähtökohtaisesti avusta kilpailuihin liittyviä kuluja, leirikuluja, seuravaatekuluja, terapiamuotoisia harrastuksia tai muiden tahojen korvattavaksi kuuluvia apuvälineitä. Emme avusta ryhmiä tai seuroja.

Yhteydenotot:

Lisätietoja osoitteesta pori@pelastakaalapset.net

Kyselyt avustusasioihin liittyen puhelimitse numerosta 0413148658.

Lähetä soittopyyntö viestillä, soitamme sinulle mahdollisimman pian takaisin.

Nuori tietokoneella kirjastossa

Oppimateriaalituki

Tuemme nuorten koulunkäyntiä myöntämällä oppimateriaalitukea toisen asteen opintojen välttämättömin kustannuksiin, joiden kattaminen on haasteellista perheen vähävaraisuuden vuoksi ja joita maksuton toisen asteen koulutus ei kata. Tuemme Porin, Ulvilan ja Merikarvian alueella asuvia lapsia.

Voimme tukea esimerkiksi oppimateriaalien, tietokoneen tai työvälineiden hankinnassa. Tukea ei voi myöntää stipendeinä tai käyttää muuhun kohdentamattomaan tarkoitukseen. Tuen käyttö pitää pystyä osoittamaan kuittien tai muun hyväksyttävän tositteen avulla. 

Hakeminen tapahtuu täyttämällä nettisivuillamme oleva lomake ja toimittamalla se sähköpostiosoitteeseemme pori@pelastakaalapset.net. Hakemuksen liitteeksi voi liittää laskuja. Suoritamme avustamisen pääsääntöisesti laskujen kautta, emme hakijan tilille. Meillä on jatkuva haku, käsittelemme hakemuksia noin kerran kuukaudessa (pl. kesä). Huomaathan että toimimme vapaaehtoisvoimin.

Yhteydenotot:

Lisätietoja osoitteesta pori@pelastakaalapset.net

Kyselyt avustusasioihin liittyen puhelimitse numerosta 0413148658.

Lähetä soittopyyntö viestillä, soitamme sinulle mahdollisimman pian takaisin.

Eväitä Elämälle -ohjelma

Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelman kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lapsia ja nuoria harrastus- ja oppimateriaalituen sekä mentoroinnin kautta.

Eväitä Elämälle -ohjelman tuki kohdennetaan lapsille, joiden mahdollisuus osallistua harrastuksiinsa on uhattuna ja joilla on haasteita kattaa oppimateriaalikustannuksia perheen vähävaraisuuden tai muiden sosiaalisten haasteiden vuoksi.

Eväitä Elämälle -ohjelma edistää lasten yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja hyvää kehitystä. Sillä tavoitellaan pysyviä muutoksia niin yksilöiden kuin yhteiskunnankin tasolla.

Paikallisyhdistykset toimivat vapaaehtoisvoimin. Tukea myönnetään tarveharkintaisesti ja käytettävissään olevien avustusvarojen puitteissa.

Ohjelman tuloksia vuodelta 2023

Ikoni kaksi lasta.

Yli 13 000 lasta sai tukea

Tukea jaettiin yhteensä 1 237 850 euroa Suomessa. Porin paikallisyhdistys tuki vuonna 2023 yli 380 lasta yli 27 000 eurolla.,
Ikoni kaksi ihmistä.

Tukea harrastuksiin

Viime vuonna 2791 lasta sai harrastustukea, yhteensä 760 778 euroa. Porin paikallisyhdistys tuki vuonna 2023 alueen lasten harrastamista noin 15 000 eurolla.
Ikoni kirja.

Tukea opiskeluun

Viime vuonna 137 lasta sai Suomessa oppimateriaalitukea. Porin paikallisyhdistys jakoi muun muassa stipendejä 1300 eurolla.

Ruokalahjakortteja

Koko massa jaettiin vuonna 2023 ruoka-apua 425 960 eurolla. Porin alueella jaettiin 140 lahjakorttia tavoittaen noin 300 lasta.
Ikoni sijaintimerkki.

Ohjelmassa mukana

Eväitä Elämälle -ohjelmassa on mukana 59 paikallisyhdistystä ja 5 aluetoimistoa sekä Pelastakaa Lasten keskustoimisto.

Eväitä Elämälle -rekisterin tietosuojaseloste